FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bağ kur SSK emekli maaşları memura eşitlendi! En düşük emekli maaşı 10 bin lira olacaktı! 2000 öncesi için 1367 liralık fark

Son dakika haberi! En düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan canlı yayında Bağkur SSK emekli maaşı zammı için yüzde 42,6 olan zam oranını memur zammına yani yüzde 49,25'e eşitlediklerini söyledi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olacakken Bağ-Kur, tarım Bağ-Kur, 2000 öncesi ve sonrası SGK emekli maaşı için rakamlar ortaya çıktı! 1367 liralık fark oluştu!

Son dakika: 3 Ocak itibarıyla emeklilere yapılacak zam oranı belli olmuştu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon oranına göre yüzde 37,57 oranında zam kesinleşmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada bu oranın yüzde 5 artırıldığını ifade ederek SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 42,6 olmuştu. En düşük emekli maaşı da 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkarılmıştı.

EMEKLİNİN EK ZAM ORANI YÜKSELTİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan sosyal medyadan yaptığı açıklamada "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını %49,25’e yükseltiyoruz." dedi.

Bakan Işıkhan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı.


Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler