FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki düşüşüne devam ederken, Trix de benzer bir seyir içindedir.

Teknik analiz

Dün güne alıcılı başlayan piyasada yaklaşık 500 puanlık bir artışla 59.900 civarından çıkış yapan endeks, ilk seans boyunca yükseliş eğilimine devam etti. İlk seansı 60.400 seviyelerinden kapatmasının ardından ikinci seansa yatay başlayan ve seansın ilk yarısında 60.250 seviyesini kendine destek aldı. İkinci seansta ise kar satışlarına maruz kalan piyasada yeniden 60 bin seviyesinin altına gerileyen endeks açılışta oluşan gap’ini de kapatarak günü yüzde 0,33 oranındaki primle 59.674 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere Şubat ayı başından itibaren ortalama olarak 58.800-61.500 aralığında dalgalı bir seyir izleyen endeksin aynı zamanda alçalan kısa vadeli bir kanal formasyonu oluşturduğu söylenebilir. Son 15 günlük hareketlilik sonucunda da üçlü tepe oluşumu gerçekleştiren endeksin zaman zaman yaşanan sert satışlara rağmen 21 günlük hareketli ortalamasının üzerinde tutunma konusunda gösterdiği başarı yükseliş trendi için olumlu kabul edilebilir. Ancak diğer taraftan Bollinger
Band’ın yataya dönmesi, işlem hacminin aynı seviyesini koruması ve kısa vadeli teknik göstergelerin konumu piyasadaki zayıf seyrin devamına işaret etmekte olup birer risk unsurudur.

Keza kısa vadeli göstergelerden CCI ve William’s R aşırı satım bölgesinin üzerinde bulunmakla birlikte eğimlerinin oldukça azalması hatta yataya döndüğü görülmektedir. Şubat ayı başından bu yana endeks ile uyumsuzluğuna dikkat çektiğimiz Momentum’un yaşanan bu hareketliliğe karşın alçalan trendine devam etmesi riskli görünümün kısa vadede devam edebileceğine işaret etmektedir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki düşüşüne devam ederken, Trix de benzer bir seyir içindedir.

Dün kapanış olarak gün içi gördüğü en düşük değere oldukça yakın ve 9 günlük hareketli ortalamasının altında bulunan endeksin gün sonunda 21 günlük hareketli ortalamasında bulunması mevcut durumda bir tepki alımına zemin hazırlayabilir. Mevcut ortamda para girişinde belirgin bir artış yaşanmadıkça yukarı doğru olası her atağın kar satışları ile kesilme ihtimali bulunmaktadır. Bu açıdan son birkaç günlük seyir incelendiğinde hem kısa vadeli yükselen kanal formasyonunun bozulması hem de çanak formasyonunun aşılmamasına ek olarak 60 bin ve 61 bin seviyelerinin üzerine güçlü bir atak yapılamaması üçlü tepe oluşumunun devamına neden olacaktır ki bu da kısa vadeli trend için önemli bir risktir. Bu nedenle yeni açılacak pozisyonların hisse bazlı hareketlerden yararlanmak adına çok kısa vadeli olarak değerlendirilmesini, kısa ve orta vadeli pozisyonlar için ise kanal formasyonunun yeniden aktif olup olmadığının takip edilmesine ilişkin görüşümüzü korumaktayız.

Endeks için 59.300-58.500-58.000-57.700 önemli destek, 60.700-61.500-62.500 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise dün 3.35 cent seviyesinden kapanış yapan endeksin yeni kısa vadeli alçalan kanal formasyonunun daha da belirginleştiği söylenebilir. 3.36-3.42 direnç konumundadır. Kısa vadede 3.30-3.25 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler