FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD yönünü yukarı çevirerek tetik çizgisini kesip alım sinyali vermek üzere olup, Trix de yatay seyrine devam etmektedir.

Teknik analiz

Dün güne belirgin alıcılı başlayan piyasada yüzde0,83 oranındaki değer artışı ile 59.879 puandan açılış yapan endeks seansın ilk yarısında yükseliş eğilimini devam ettirerek 60.500 seviyesinin üzerine çıktı.

Seansın ikinci yarısını ise 60.500-60.650 aralığında sıkışık geçiren endeks ikinci seansa da yeniden yükselişle başladı. En yüksek 61.033 puanı test eden endeks kapanışa yakın yaşanan hafif kar realizasyonlarına rağmen günü yüzde2,44 oranındaki primle 60.835 seviyesinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere yaklaşık bir buçuk aydır 58.800-61.500 aralığındaki hareketlilikle birlikte kısa vadeli alçalan bir kanal içinde bulunan endeksin omuz-baş-omuz formasyonu gereği yaşadığı zayıf seyre rağmen, dün önemli bir atak yaptığı dikkati çekmektedir. 21 günlük hareketli ortalamasını destek alarak önce 9 günlük ortalamasının üzerine çıkan ve 60 bin seviyesini aşan endeksin gün içi gördüğü en yüksek seviyeye oldukça yakın bir düzeyde kapanış gerçekleştirmesi yıl başından bu yana geçerli olan yükseliş trendinin devamı açısından olumludur.

Dün yaşanan bu hareket ile birlikte işlem hacmindeki belirgin artış ve Bollinger Band’ın üst kanadının yeniden yukarı doğru açılma eğilimine girmesi de bu görüşümüzü destekler niteliktedir. Buna karşın önceki gün ikili dip görüntüsü sonrasında hızlı bir yükseliş yaşayan göstergelerden CCI aşırı alım bölgesine giremeden, William’s R da aşırı alım bölgesinde yönünü aşağıya doğru çevirmiş durumdadır. Şubat ayı başından bu yana alçalan bir trend izleyen Momentum’un da 100 referans çizgisi üzerine çıkıp alım sinyali vermesinin hemen ardından
aşağı yönlü bir seyir izlemesi yaşanan bu yükselişi tam olarak teyit etmemektedir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD yönünü yukarı çevirerek tetik çizgisini kesip alım sinyali vermek üzere olup, Trix de yatay seyrine devam etmektedir. Mevcut durumda endeksin kısa vadeli alçalan kanalının üzerine çıkması olumlu olmakla birlikte 60 bin seviyesinin üzerinde birkaç gün süre ile kapanış yapması düzeltme eğiliminin sonlandığının teyidi için gereklidir. Uzun vadeli alçalan kanalın üst sınırı olan 61 bin ve Bollinger Band’ın üst sınırı konumundaki 61.600 seviyeleri bu açılardan önemli olup, artan bir işlem hacmi ile bu seviyelerin üzerine yaşanacak ataklar yükselişin devamını gündeme getirecektir. Böyle bir durumda kısa vadede 63.000 ve 63.500 seviyeleri hedef konumuna gelecektir. Ancak tersi bir durumda yani hızlı yükseliş sonrası gelebilecek kar satışlarında ise trend destekleri yeniden aktif konuma gelecektir. Yeni açılmış pozisyonlar için 61 bin direncinin takip edilmesini, yeni açılacak pozisyonlar için de para girişindeki artışın takip edilmesi gerektiğine dair görüşümüzü korumaktayız.

Endeks için 60.500-60.000-59.700-59.000-58.500 destek, 61.000-61.600-62.500 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise dün 3.36 cent seviyesinden kapanış yapan endeksin alçalan takoz formasyonu oluşturduğu bunun da yukarı doğru yeni bir atak için önemli bir sinyal olduğu söylenebilir. Bu nedenle endeksin önümüzdeki 2 günlük süreçte izleyeceği seyir kısa vadeli yön açısından belirleyici olacaktır. Endeks için 3.36-3.42-3.46 direnç, 3.30-3.25-3.21 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler