FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin üzerindeki yükselişini sürdürürken, Trix de yönünü hafif de olsa yukarı doğru çevirmiş durumdadır.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne hafif alıcılı başlayan piyasada yüzde0,14 oranındaki prim ile 58.330 puandan açılış yapan endeks seansın ilk yarısında 58.500 üzerinde çıkma çabası verdi. Ancak bu hareketinde başarılı olamayan endeks seansın ikinci yarısında 58.200 puana kadar gerileyerek açılışta oluşan küçük gap’ini kapadı. İkinci seansa da zayıf bir başlangıç yapmasının ardından 58.500’e kadar bir atak yapan endeks yine de bu seviyeyi aşaması ve günü yüzde0,20 oranındaki değer kazancı ile 58.364 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen hafta yaşanan yükseliş eğilimi sonrasında bu haftaya da benzer bir şekilde başlangıç yapan endeksin yeniden 58 binli seviyeleri test ettiği görülmektedir. Haftanın ilk yarısında 21 ve 50 günlük hareketli ortalamalarının üzerinde ancak tam 100 günlük hareketli ortalamasında kapanış yapan endeksin dün 400 puanlık dar bir aralıkta kalmasına karşın kapanışının 100 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olması olumludur.

Her ne kadar işlem hacminin düşük seviyesini koruması düzeltme yaşanması açısından bir risk unsuru olmaya devam etse de, endeksin hareketinin düşük eğimle kademeli bir şekilde devam etmesi bu riski kısmen elimine etmektedir. Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde piyasadaki zayıflama sinyallerinin devam ettiği görülmektedir. Aşırı alım bölgesindeki CCI azalan eğim sonrasında yönünü aşağıya doğru çevirirken, benzer seviyedeki William’s R yataya seyrini sürdürmektedir. Benzer şekilde Momentum’un 100 referans çizgisi üzerindeki yükselişini sonlandırmak üzere olduğu görünmektedir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin üzerindeki yükselişini sürdürürken, Trix de yönünü hafif de olsa yukarı doğru çevirmiş durumdadır. Mevcut durumda endeksin 56.500-57.400 aralığında bir taban oluşturma çabası içine girme olasılığının hala bulunduğunu düşünüyoruz. Son zamanlarda yaşanan
değer artışının yeni bir trende dönüşmesi için bu tipte bir oluşumun gerekli olduğu unutulmamalıdır. Endeks için 58.200 seviyesi 100 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu seviye olması açısından önemli olup, endeksin bu seviyenin üzerinde yüksek bir işlem hacmi ile kalıp kalmayacağı hareketin devamını teyit edecektir. Bu seviyenin aşılması halinde Bollinger Band’ın üst sınırı olan 58.800 kısa vadede hedef konumuna gelecektir.

Piyasadaki hareketlilikten yararlanmak adına kısa vadeli yeni pozisyon açılabileceğini düşünmekle birlikte bu yükseliş çabasının işlem hacmi ile teyit edilmemesi 15 günlük süre içinde yaşanan ortalama 4000 puanlık prim gözönüne alındığında bir düzeltme yaşanma olasılığına zemin hazırladığını düşünüyoruz. Benzer şekilde 57.300-57.500 aralığından gap’in hala doldurulmamış olması da bu riski artırıcı bir unsurdur. Olası düzeltmelerde de mevcut pozisyonlar için ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz. Kısa vadede endeks için 50 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 57.800, 21 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu 56.800 ve yataydan gelen önemli bir seviye olan 56.500 destekler konumundadır. Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3,21 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.22-3.26 cent direnç, 3.18-3.12-3.09 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler