FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix’in ise yataya dönmesi olumlu görünüme rağmen trendin yorgunluk sinyalleri verdiğine ilişkin görüşümüzü teyit etmektedir.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne hafif alıcılı başlayan piyasada %0,12 oranındaki primle 62.682 puandan açılış yapan endeks seansın ilk yarısını yatay geçirdi. İkinci yarıda ise hareketlenen endeks ilk seansı 63 bin seviyesinde tamamlarken, ikinci seansa da yükseliş yönünde bir başlangıç yapıldı. En yüksek 63.575 puanı test eden endeks kapanışa yakın yaşanan kar satışlarının etkisine rağmen günü %0,82 oranındaki değer artışı ile 63.124 düzeyinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere Haziran ayı başından bu yana 9 günlük hareketli ortalamasını destek alarak yükselen bir kanal içinde seyreden endeksin son birkaç gündür 63 bin seviyesinin aşmakta zorlanmasının ardından, dün 3 Nisan bu yana ilk defa bu seviyenin üzerinde kapanış yapması olumludur.

Kısa vadede endeksin çanak formasyonunun boyun çizgisi konumundaki 63.500 civarını test etme olasılığının halen devam ettiğine dair görüşümüz dünkü hareketle birlikte onaylanmış oldu. Her ne kadar işlem hacminin hala düşük seviyesini koruması ve formasyonunun boyun çizgisine gelinmiş olması bir risk unsuru olmakla birlikte işlem hacminin son birkaç güne kıyasla göreceli bir artış göstermesi ve günlük hareket bandının yeniden 1000 puana yükselmesi çanak formasyonunun tamamlanarak, trendin devam etme olasılığını artırmaktadır. Diğer taraftan kısa vadede yaşanan bu hızlı değer artışı dikkate alındığında 63 bin seviyesinin üzerine hızlı ataklar yaşanması halinde kısa vadeli bir kulp oluşumu ile endeksin bir geri çekilme yaşaması sözkonusu
olabilecektir. Kısa vadeli teknik göstergelerin de konumunu bu görüşümüzü onaylar niteliktedir.

Keza CCI aşırı alım bölgesinin altındaki düşüşüne devam etmekte olup, William’s R da hala bölgede bulunmakla birlikte yatay seyrini sürdürmektedir. Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un yükseliş trendinde endeks ile uyumsuzluk göstererek yatay bir kanalda hareket etmesinin ardından dün düşüş hareketini belirginleştirmesi de riski artırmaktadır.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix’in ise yataya dönmesi olumlu görünüme rağmen trendin yorgunluk sinyalleri verdiğine ilişkin görüşümüzü teyit etmektedir. Mevcut durumda endeksin bu hafta sonuna kadar izleyeceği seyir trendin devamına ilişkin atakların devam edip etmeyeceğini ya da kısa vadeli bir geri çekilmenin yaşanıp yaşanmayacağını belirleyecektir.

Kısa vadede yeni pozisyon açılmak istenmesi durumunda 63 bin seviyesinin üzerinde güçlü bir duruş yaşanıp yaşanmayacağının ve işlem hacmindeki artışın devam edip etmeyeceğinin takip edilmesi önemli olacaktır. Zaman zaman yaşanması muhtemel düzeltme hareketlerinde ise mevcut pozisyonlar için stop loss konulmasını ve /veya VOB’da korunma amaçlı pozisyon alınmasını tavsiye ederiz. Bu tipte bir düzeltmede62.400-62.000-61.500-61.200 kısa vadeli destekler konumundadır. Dolar bazında ise yukarıdaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.47 cent seviyesindeki direncinden kapanış yapan endeks için 3.50-3.53-3.57 cent direnç, 3.43-3.40-3.38-3.34 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler