FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

Endeksin yükselişinin devam etmesi ve 66 bin seviyesini de hacimli bir şekilde aşması halinde 70 bini hedefleyeceği söylenebilir.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Cuma gününe yatay bir başlangıç yapan piyasada 16 puanlık bir primle 63.794 puandan açılış yapan endeks ilk seans boyunca kademeli bir yükseliş trendi izledi. İlk seansı yüzde 0365 oranındaki değer artışı ile 64.190 seviyesinden tamamlayan endeks ikinci seansa da alıcılı bir başlangıç yaptı. Seansın ikinci yarısında alımların hız kazanması ile 65 bin seviyesinin üzerine çıkan endeks kapanışını yüzde2,39 oranındaki primle 65.303 düzeyinden gerçekleştirdi.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen haftaya güçlü bir başlangıç yapan ancak Salı-Perşembe arasında nispeten daha dar aralıklı hareket bandında bir düzeltme yaşayan endeksin Cuma günü yeniden hareketlenerek bu yılın en yüksek değerinden kapanış yapması olumludur. Aynı zamanda 16 Mayıs 2011 tarihinden bu yana görülen en yüksek seviyesinde bulunan endeksin bu hareketinin işlem hacmindeki nispi artış ile gerçekleşmesi kısa vadeli yükseliş trendinin devamı açısından destek vericidir.

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın yeniden aşırı alım bölgesine girmek üzere olduğu, William’s R’ın da bölgede yeniden zirve seviyelerini test ettiği görülmektedir. Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un da 100 referans çizgisinin üzerinde bulunmasına ek olarak yönünü yeniden yukarı doğru çevirmesi trendin güç kazanmaya başladığına işaret etmektedir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD
tetik çizgisi üzerindeki, Trix de yatay seyrini sürdürmektedir.

Endeksin yükselişinin devam etmesi ve 66 bin seviyesini de hacimli bir şekilde aşması halinde 70 bini hedefleyeceği söylenebilir. Ancak trendin vadesinin uzun olması için bir taban oluşumuna ihtiyaç olduğuna ilişkin görüşümüzü hala korumaktayız. Diğer taraftan 64.400-66.000 aralığındaki direnç bölgesine girilmiş olması da yükselişin hızının azalmasına ve hatta bir taban oluşumuna neden olabilir. Bu açıdan yeni açılacak pozisyonların kısa ve orta vade açısından dengeli dağıtılmasını, zaman zaman yaşanacak kar realizasyonlarında da VOB’da korunma amaçlı pozisyon alınmasını tavsiye ederiz.

Kısa vadede endeks için 65.400-66.000-66.800 direnç, 64.800-64.100-63.500-63.000 destekler olarak kabul edilebilir. Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere Cuma günü 3.67 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.74-3.85 cent direnç, 3.63-3.58-3.50 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

En Çok Aranan Haberler