FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Vob’da dün, yurtdışı olumsuz diye satanlar, sonra daha yükselmez diyesatanlar, ardından bu kadar da olmaz diye satanlar sırasıyla zor anlaryaşadı.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Önce dış ticaret açığımız düşük geldi, ardından Çin zorunlu karşılıkları arttırdı, üzerine ECB 5 merkez bankası ile birlikte likitide musluklarını açtı,bir de ABD’de datalar beklentilerin çok üzerinde iyi gelince tüm dünya piyasaları çoştu.

Dünkü ralli yaşanmadan önce sabah İMKB çoktan yukarı yönelmişti.Cariaçık üzerindeki baskıyı azaltıcı dış ticaret verileri ile yurt dışındanayrıştık.Kapanışa kadar gelen tüm olumlu haberler ve fonların yıl sonu kapanışları için yaptıkları sert alışlarla günü tamamladık.Böylesi güçlü bir alım dalgası sonrası karamsar olmak çok doğru olmasa da yeni haber akışları beklentileri karşılamaz ise daha yukarıdan söz edemeyiz.

Vob’da dün, yurtdışı olumsuz diye satanlar, sonra daha yükselmez diyesatanlar, ardından bu kadar da olmaz diye satanlar sırasıyla zor anlaryaşadı.Destek olarak 65,400, direnç olarak 67,500 takip edilebilir.Endeksin güne 200 -300 puan yükselişle başlamasını bekliyoruz.

En Çok Aranan Haberler