FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Vob endeksin hareketleri hisse tarafında Garanti ile domine edilmeyedevam ediliyor.Ancak korelasyon zaman zaman tersine çalışmakta.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Avrupa Birliği Maliye Bakanları'nın toplantısının ertelenmesiyle başlayansıkıntılı süreç Amerika'da beklentilerden kötü gelen verilerle sürdü vebir iki gündür süren olumlu görüntü tersine döndü.Bugün Euro bölgesi liderlerinden gelecek açıklamalar krizin ve çözümün ne boyutta olacağını daha net gösterecek.

Bizde endeks ise aşırı sıkışma altında.Yön açısından yaşanılan sıkıntı vegün içi değişimler akılları karıştırıyor. Özellikle yurtdışındaki hareketlerdenfarklı reaksiyon verilen ve banka hisseleri ile destek bulan piyasada tedirginlik hakim.Bir süre daha kararsızlık süreceğe benziyor.

Vob endeksin hareketleri hisse tarafında Garanti ile domine edilmeyedevam ediliyor.Ancak korelasyon zaman zaman tersine çalışmakta.Bankaların yönünden ziyade Vob'un kendi teknik dinamiklerine göre pozisyon belirmek daha yararlı olacaktır. Destek olarak 67,000 direnç olarak 68,600 izlenebilir. Endeks güne eksi 200 – 300 puan eksi başlayıp tekrar artıya dönebilir.

Dolar'ın yine dostu yok. 1,80 seviyelerinin altına geldik.Bugün Merkez Bankası başkanı Erdem Başçı 5 maddelik eylem planlarını açıklayacak vepiyasanın gözü kulağı bir yandan bu açıklamalarda diğer taraftan Avrupa liderlerinin toplantılarında olacak.

1,7730 destek 1,79 direnç olarak izlenebilecek seviyeler.Gelinen seviyelerden özellikle MB açıklamaları sonrası alım için uygun seviyeler yakalanabilir.Ancak kısa vadeli günlük trade için düşünmekte yarar var.Dün piyasalar kapanırken bıraktığımız seviyeye göre bu sabah Dolar/TL aşağıda açılış aşağı yönlü olacaktır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler