FİNANS

VOB analiz

Destek olarak 1,7720 direnç olarak ise 1,80 takipedlebilir.Dün akşam kapanışlarda dolar /TLyi 1,7740 'lerde bırakmıştık.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

FED faiz oranlarını değiştirmeyerek aynı bıraktı ve ardından Bernanke'ninaçıklamaları olumsuzluk yaratmadı. Parasal genişleme beklentisi ve Avrupa liderleri görüşmelerinden olumlu haber umudu endekleri yukarıtaşıdı.Ancak bu sabah renk tekrar değişti.Zira Yunanistan’a üstü kapalı
kapı gösterildi ve referanduma kadar yardım alamayacağı konuşuluyor.

Euro’dan çıkış ihtimali vadelileri eksiye çevirmiş durumda.İMKB'de dün banka hisseleri kaynaklı güçlü bir alım dalgası gördük.Avrupa'dan olumlu bir beklenti mi yoksa Avrupa bankalarından umudu kesen yabancıların Türk bankalarına yönelmesimiydi önümüzdeki günlerde netleşecek.Bankalar bu denli alıcı bulduğunda diğer gelişmeler ne olursa olsun piyasa gücünü korumaya çalışıyor.

Vob, spottaki iyimserliğe göre biraz tutuk kalsa da dün bahsettiğimizgap'li açılışları kapatma çabası gösterdi.Satış baskısı ağır basacak olursadestek bölgesi olarak 66,500 izlenebilir.Endeksin güne 500 - 600 puan düşüşle başlamasını bekliyoruz.

Aralık Vadeli Dolar Kontratı
Dolar'ın 1,80 direnç bölgesinden aşağı yönlü uzaklaştığını görüyoruz.FED'in açıklamaları sonrası Bernanke'nin gerektiğinde konut piyasasınayardım edebiliriz söylemi parasal genişlemeye açık kapı olarak algılandı.Ancak bu sabah ki gelişmelerle parite 1,37 ‘nin altında seyrediyor.İç piyasa pozitif tepkisine devam edebilirse dolarda 1,75 seviyelerine dönüş görebiliriz.

Destek olarak 1,7720 direnç olarak ise 1,80 takipedlebilir.Dün akşam kapanışlarda dolar /TLyi 1,7740 'lerde bırakmıştık.Busabah bankalararası ilk rakamlar 1,7850 ‘lerde vobda kontratlar yukarı yönlü başlayacaktır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler