FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Endeks kontratın 87,900 hedeflemesinin ardından yatay seyirde bulunmasını ardından 88,150 ve 88,500 seviyelerine yönelim içine girmesini beklemekteyiz.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Çin’in 3Ç12 büyüme verisi beklentiye paralel yüzde7,4 seviyesinden geldi . Gerçi bu değer 1Ç09’dan bu yana en düşük değerdi ama önemli olan beklentiyi karşılamasıydı. Eylülde sanayi üretimi ve perakende satışların tahminin üzerinde artmış olması bunun enflasyon endişelerinden ötürü daha fazla teşvik politikası ihtimalini azaltması, konut fiyatlarının da geri gelebileceği beklentisi Pekin hükümeti üzerindeki daha fazla teşvik baskısının azalmasına neden olmaktadır.

Bugünün diğer gündem maddesi ise 2 gün sürecek olan AB liderler zirvesi. Gündem de ortak banka birliği ve entegrasyon konuları ağır basıyor ama bu konularda hemen aksiyon beklemek gerçekçi değil. Uzun bir müzakere dönemi geçecektir.

İç talepteki zayıflama, Sanayii üretimindeki düşüş, kredi büyümesindeki yavaşlama, büyümeye yönelik kaygılar, Bugünkü PPK toplantısında beklentimizin faiz üst koridorunda 100 baz puanlık faiz indirimi ve ROK’ta 0,1 puanlık artış olmasına neden olmaktadır.ABD'de konut başlangıçları verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydetmesi ve beklentilerin üzerinde gelen kar rakamları Wall Street’teki yükselişin devamına neden olurken, Bugün ise İşsizlik başvuruları makro tarafta mikro tarafta ise Morgan Stanley, Microsoft, AMD ve Google bilançolarını takip edeceğiz.

Endeks kontratın 87,900 hedeflemesinin ardından yatay seyirde bulunmasını ardından 88,150 ve 88,500 seviyelerine yönelim içine girmesini beklemekteyiz.

En Çok Aranan Haberler