FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

IMKB’deki yükseliş hareketi Fitch’den notumuzla ilgili açıklama gelene kadar realizasyonlarla birlikte devam eder.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Asya’da ABD’de istihdam, imalat ve tüketici güven endeksinin beklentilerden iyi gelmesi, yendeki zayıflama ile birlikte Nıkkei 225 endesksindeki yükseliş devam etti. Yenin zayıflaması ve ABD ekonomisindeki toparlanma Japon şirketlerinin en büyük ümidi, başka türlü karlılık yaratmaları çok zor bunu da şirketlerin defter değerilerinin sadece 0,9 katından fiyatlanmasından görmekteyiz. Bu olumlu gelişmelerin yanında Geçen ayki BOJ toplanrısından bazı politikacıların Japonya RESESYONA girdiğini düşünmeleri hem Japonyada 12 kasımda açıklanacak 3Ç12 büyüme verisinin neden aşağı çekildiğinin hem de varlık alım programının neden 11 trilyon yen artırıldığının daha net anlaşılmasına neden oldu. Zaten Maliye bakanları da bugün hem ekonomideki zayıflama ve deflasyonist trendinin giderilmesini çalışacaklarını açıkladı

IMKB’deki yükseliş hareketi Fitch’den notumuzla ilgili açıklama gelene kadar realizasyonlarla birlikte devam eder. Bu arada JCR , OVP eleştirisinden sonra dün de genel riskleri bir kez daha dikkat çekti. Etkisi tam negatif olmaya başlarken n ABD verilerinin aynı saatlerde beklentilerden iyi gelmesi ile birlikte yok oldu gitti. Çünkü IMKB’nin şu anda tek önceliği FİTCH ve notumuz.

Desteklerimiz 90,200- 89,950-89,500 seviyelerinden ama 89,500’ü görmeyi beklememekteyiz, Dirençlerimiz ise 90,900- 91,700 ve 92,500’de bulunmakta.

En Çok Aranan Haberler