FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Yükseliş hareketinde 1337-1338$ seviyelerinin önemli ara direnç olduğunu görüyoruz.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Yeni haftaya hafif değer kaybı ile başlayan Ons Altın gücünü toparlamakta zorluk çekiyor. Bir süredir Brexit kaygısı ve Fed’in bu yıl faiz artırmayacağı beklentileri ile yükseliş yaşayan Altına olan talebin azaldığını görüyoruz.

Özellikle Altının türev piyasalarda işlem gören yatırım araçlarına baktığımızda ETF’lere olan talebin azalmayı sürdürdüğünü, ABD’de işlem gören madencilik endeksi ve Altın yatırım fonlarındaki gerilemenin, spot Altındaki düşüşü teyit ettiğini görmekteyiz. CFTC raporuna göre önceki hafta Ons Altın vadeli kontratlarında net pozisyonlarda azalma yaşandı. Bu da aslında Altının bir yerde 1370$’ın üzerine çıkarak piyasaya göre fazla primlendiğini gösteriyor.

Birçok yabancı raporda Altının boğa piyasasına devam edeceği beklentileri yer alırken, özellikle ABD başkanlık seçimlerinin ve uzun süreli düşük faiz ortamının buna destek olacağı söyleniyor. Ancak cari durumda Altın talep bileşkelerinin zayıflığı ön planda.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda haftalık periyotta uzun dönem alçalan trendin üzerinde kalıcılık sağlanamadığını ve 1370$ bölgesinde haftalık mumlarda ‘bearish engulfing’ ya da ‘yutan ayı formasyonu’ nun oluştuğunu görüyoruz. Fiyatlar 1320$ üzerinde tutunmaya ve zaman zaman 1330$ üzerine atak yapmaya çalışıyor.

Yükseliş hareketinde 1337-1338$ seviyelerinin önemli ara direnç olduğunu görüyoruz. Şayet 1320$ seviyesi kırılırsa Ons Altında var olan haftalık dönüş formasyonu satış baskısını artırabilir.

Dirençler: 1338/ 1344/ 1355
Destekler:1324/ 1320/ 1312

En Çok Aranan Haberler