FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda 1310$ destek seviyeleri yakınlarında işlemler devam ediyor. Ancak bu destek üzerinde uzun zaman kalması şimdilik olumlu gözükmüyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Yeni haftaya yatay bir başlangıç yapan Ons Altın 1310$ destek seviyesi yakınlarında işlem görüyor. Altında bu seyirlere bakıldığında daha öncesinde 1310 ve 1303$ seviyelerinde destek bulduğunu biliyoruz.
Geçtiğimiz haftalarda Altın kontratlarına yönelik olarak bir miktar prim artışı söz konusu. Bununla beraber Cuma günkü COMEX kapanışında fiziki stoklarda Altın alımları vardı. Bununla birlikte CFTC raporlarında da benzer durum yaşanıyor. Rapora göre önceki haftanın Altın kontratlarında ticari olmayan fonların kısa pozisyon kapatarak karşılığında bir miktar alıma (uzun pozisyon) geçtikleri görülüyor. Bu nedenle piyasa halen daha Altın hikâyesinden vazgeçmiş değil. Ancak genel görünümde baktığımızda 1375$ seviyesinin test edilmesinden bu yana altında belirgin bir talep düşüşü var. En azından Deutsche meselesinin aydınlığa kavuşması ve ABD başkanlık seçim belirsizliğinin geçmesine kadar.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda 1310$ destek seviyeleri yakınlarında işlemler devam ediyor. Ancak bu destek üzerinde uzun zaman kalması şimdilik olumlu gözükmüyor. Nedeni ise ABD borsalarının güne Fed beklentileri ile zayıf başlaması… Altında 100 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 1310$ seviyesinin altına gerileme şayet olursa bu alımların yeteri kadar güçlü olmadığını bizlere gösterecek.

Olası yukarı yönde tepkilerde 1320$ seviyesi direnç, 1310 ve 1303$ seviyesi ise ana destek konumunda.

Dirençler: 1320/ 1325/ 1330

En Çok Aranan Haberler