FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda ise genel görünümde alçalan trendin hakim olduğunu görsek de altın kısa vadeli hareketlerinde 1200$ 'ın üzerine yerleşmeye çalışıyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Yeni haftaya yükselişle başlayan ons altın 1200$ üzerinde kalıcı olmaya çalışıyor. Son üç haftadır talebinde artış izlediğimiz emtiaya yönelik gelişmeleri sizlerle sıkça paylaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte
Dolar cephesinin yeniden güç kazanmaya başlaması ons altının yükselişine bir miktar engel olabilir. Ancak temel talep göstergeleri Ons'un bu yükselişine daha güçlü onay vermeye başladı.

Bu göstergelere bir göz atarsak

-Dünyanın en büyük altın yatırım fonu SPDR ve toplam fon tutarında artış devam ediyor. Fiziki alımların harekete başladığını görüyoruz.

-Dayanak varlığı altın olan opsiyonlarda call (uzun) pozisyon primlerinde artış var.

-ABD'de işlem gören Ishares, Madencilik Endeksi ve Altın ETF'lerine yönelik yükseliş derinlik kazanmış durumda.

-COMEX emtia borsasında uzun bir aranın ardından ilk kez fiziki takas miktarında artış var.

-Yine uzun bir aranın ardından Altın vadeli kontratlarına yönelik olarak CFTC raporunda geçen rakamlarda short(kısa) pozisyon kapatılmaya başladığını gördük.

Tüm bu maddeler piyasanın altın konusunda kısa vadeli de olsa yükselişe inandığını ve her zaman bahsettiğimiz fiziki talebin trende destek vermesi konusunda da onay verdiğini gösteriyor. Altının temel analizi bu yönden kısa vadede sağlıklı bir yükselişe onay veriyor.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda ise genel görünümde alçalan trendin hakim olduğunu görsek de altın kısa vadeli hareketlerinde 1200$ 'ın üzerine yerleşmeye çalışıyor. Ons altının temel analizi yükselişe onay veriyorken, teknik olarak da kısa vadeli yükseliş görülüyor. Yükselişin uzun vadeye yayılabilmesi için 1290$ seviyesinin kırılması lazım ki o tarafa daha uzağız. 100 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 1217$ bölgesinin kırılması halinde 1230$ seviyesinden geçen majör direnç bulunuyor. Görünüm kısa vade pozitif.

Dirençler: 1205/ 1213/ 1220
Destekler: 1196/ 1187/ 1180 "


En Çok Aranan Haberler