FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda şuanda 1195-1207$ bandı içerisinde yatay devam ediyor. Kısa vadeli yükseliş trendi devam eden altında dört saatlik periyotta OBO görüntüsü var.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

ABD'nin seçilmiş başkanı D.Trump bugün koltuğuna oturuyor dolayısıyla tüm çevredeki gözler TSİ 17:30'daki konuşmaya odaklanmış durumda. Bugün yapacağı konuşmada ekonomi üzerine ağırlık olması beklenirken, ağzından çıkacak her kelime Dolar endeksi, emtialar ve endeksleri de yakından ilgilendirebilir.

Ons Altın Trump öncesinde 1200$ dolaylarında tutunmaya çalışıyor. Talep bakımından halen daha avantajlı olsa da gündemin belirsizliklerini hasar almadan atlatabilirse yükseliş çabasının mevcut talep koşullarında kısa vadeli devam ettiğini görebiliriz. Dün gece Stanford Üniversitesinde konuşma gerçekleştiren Yellen, faiz
artışı konusunda enflasyon baskısının altında olmadıklarını, faizlerin kademeli bir şekilde artıracaklarını fakat ekonominin de fazla ısınmasına izin vermeyeceklerini açıkladı. Bu durum Fed'e dair beklentilerin bir kısmını frenlemiş durumda.

Global toplam altın yatırım fonları hafta başından bu yana %0.2 artış kaydetti. Altına olan talep bu anlamda henüz bitmiş değil. Ancak Trump'ın konuşmalarına dikkat etmekte fayda var, yön değiştirici olabilir.

Ons Altını teknik olarak ele aldığımızda şuanda 1195-1207$ bandı içerisinde yatay devam ediyor. Kısa vadeli yükseliş trendi devam eden altında dört saatlik periyotta OBO görüntüsü var. Bu nedenle 1197$ seviyesi şayet kırılırsa 1170$ seviyelerine baskı oluşabilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi yeniden %2.50 üzerine çıktı. Bu noktada yükseliş devam ederse altın için yukarı yönde ısrarcı olmamakta fayda var.

Dirençler: 1207/ 1212/ 1220
Destekler: 1197/ 1192/ 1184"

En Çok Aranan Haberler