FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Verilerde sürpriz olarak nitelendirilecek bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla ons altında çok kısa vadede aşağı yönlü bir etki yaşansada, altın bu kayıplarını kısa zamanda geri aldı.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın forex piyasalarında gün içi fiyat hareketini bugün 1262$ seviyelerinin altına doğru devam ettirse de aşağı yönlü hareketini uzun süre devam ettiremeyerek yeniden bu seviye üzerindeki seyrine geri döndü. Gün içerisinde ABD dolarının gelişen ülke para birimlerine ve emtialara karşı gösterdiği toparlanma isteği ons altın üzerinde de bir miktar baskıya neden oldu. ABD kanadından aldığımız nisan ayına ait kişisel gelirler ve harcamalar verisi piyasa beklentisine paralel bir tablo izledi. Burada dikkat çeken detay kişisel harcamaların bir önceki aya ait verisinin %0.0’dan %0.3’e yukarı yönlü revize ediliyor olması.

Diğer yandan Fed’in projeksiyonunda yer alan çekirdek kişisel tüketim harcamaları ise aylık bazda beklentilerin 0.1 puan üzerinde gelerek %0.2, yıllık bazda ise beklentiye paralel gelerek %1.5 oranında bir artış görüldü.

Verilerde sürpriz olarak nitelendirilecek bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla ons altında çok kısa vadede aşağı yönlü bir etki yaşansada, altın bu kayıplarını kısa zamanda geri aldı. Günün ilerleyen saatlerinde Fed üyesi Brainard’ın açıklamaları ile ABD tüketici güveni ve Dallas Fed imalat aktivite endeksi altının seyri açısından takip edilebilir.Teknik Analiz: Ons altın yükselen kanal içerisinde ve 1262$ - 1270$ dar bant aralığında şekilleniyor. Ons altının bir yön çizebilmesi için bu bant aralığının aşağıda 1262$ desteğini yukarıda ise 1270$ direncini aşması gerekebilir.

En Çok Aranan Haberler