FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

İstihdam verisindeki artıştan ziyade piyasaların odak noktası ortalama saatlik kazançlar verisindeki değişimde olacak.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın haftanın son işlem gününde 1262$ seviyesi üzerindeki seyrini korumaya devam ediyor. Dün BoE Başkanı M.Carney’in sıkı para politikasına yönelik güçlü mesajlar vermemesi piyasaların genişleyici tutumun bir süre daha korunacağı algısına neden oldu. Likidite ortamında ilgi gören ons altın ise bu açıklamaların ardından 1270$ üzerine çıksa da gün sonunda bu seyrin 1270$ altına çekildiği dikkat çekti. Bugün forex piyasalarında öne çıkan veri gündeminde ABD’de temmuz ayını yansıtan tarım dışı istihdam verisi yer alıyor. İstihdam verisindeki artıştan ziyade piyasaların odak noktası ortalama saatlik kazançlar verisindeki değişimde olacak. Ücretler tarafında yaşanacak pozitif bir görünüm ons altında aşağı yönlü harekete neden olabileceği gibi aksi bir durumda ons altın dolar karşısındaki kazançlarını yukarıya taşıyabilir. Ayrıca ABD’nin siyasi kanadındaki gelişmeler sürüyor. Ons altının seyri açısından, siyasi risk algısını tetikleyebilecek haber akışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var.

Teknik Analiz: Yükselen kanal içerisindeki seyrinde kanalın orta çizgisine doğru ataklar yapan kıymetli metalin yukarı yönlü hareketinde 1272$ seviyesi ilk direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor.
Bu seviye üzerinde yaşanacak güçlü seyirler ons altının 1277$ direncine doğru gitmesini tetikleyebilir. Buna karşın aşağıda 1262$ kritik destek konumunda yer alırken, bu seviyelerin altına yaşanacak bir geri çekilme 1257$ - 1251$ destek aralığını karşımıza çıkarabilir.

Direnç: 1272 - 1277 / 1288 / 1293
Destek: 1262 / 1257 / 1251 "

En Çok Aranan Haberler