FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Şayet piyasalarda altını destekleyecek temel bir gelişmenin yer alması kıymetli metali 1277dolar - 1281dolar direnç aralığına götürebilir.

Altın analiz

İntegral Yatırım Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Analizi:

Ons altın dolar karşısında verdiği kayıpların ardından 1270 dolar üzerinde tutunmaya çalışıyor. ABD Doları, gelişen ülke para birimlerine ve emtialara karşı halen daha güçlü bir tablo izliyor.

Dolar endeksinin inatçı bir şekilde 93.0 üzerinde seyrediyor olması ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin %2.30 üzerinden tepkiler vermesi ons altın üzerinde aşağı yönde baskılayıcı unsurlar olmaya devam ediyor. Forex piyasalarında gündemin sakin olması ve risk iştahının artması yatırımcıların ons altın yönelimine biraz ara verdiğini gösteriyor. Günün geri kalanında veri takvimi zayıf. Yarın ise ABD kanadında PMI rakamlarının yanı sıra ADP özel sektör istihdam değişimi verisi doların seyri açısından izlenebilir.

Teknik Analiz: Ons altında teknik göstergel er yatay bir seyri almış durumda. RSI aşırı satım bölgesine gelirken, OsMA ve MACD 0 eşik seviyesi altında yatay bir seyir izliyor. Bu nedenle kıymetli metalin bulunduğu bölge önemli. Şayet piyasalarda altını destekleyecek temel bir gelişmenin yer alması kıymetli metali 1277 dolar - 1281dolar direnç aralığına götürebilir. Aksi halde ise geri çekilmelerde ilk olarak 1270 dolar desteği ön planda ve bu seviye altında 1262 dolar seviyesi destek noktası olarak hedeflenebilir.

Direnç: 1281 / 1288 / 1295
Destek: 1272/ 1262 / 1250


En Çok Aranan Haberler