FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altin analiz

Genel olarak beklentimiz altın fiyatlarının üçgen formasyonundaki kanalın üst noktası olan 1667 direncini test etmesi yönündedir.

Altin analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Büyük bir çoğunluğun ısrarla Altın için olumsuz senaryolar vermesi ve bu senaryolarla 1400 ve 1300 seviyelerini hedeflemesine inat altın fiyatları yukarı yönlü hareketlerine devam etmeyi sürdürmektedir. Genel olarak yapmış olduğumuz her analizde uzun vadeli 1530 seviyesinin üzerinde yükseliş beklentimizin devam ettiğini ve bu nedenle de 1555 ve 1561 dolar seviyelerinin alım için uygun olduğunu sizlerle paylaşmış ve bizi dinleyen yatırımcılar altındaki düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmiştir. Fırsatı yakalayan yatırımcılar koltuklarına oturmuş başarılı alım işlemlerinin tadını çıkartırken fırsatı kaçıran yada düşüşlere inanan yatırımcıların açmış oldukları satış pozisyonları da zararlarının büyümesine neden olmakta ve bu yatırımcılar da var olan işlemlerinin tadını çıkartamamaktadır.

Acaba bu yükselişler nereye kadar devam eder. Elimde 1560’dan satışım var ne yapmalıyım gibi soruların yüksek ihtimalle sorulacağı bir hafta olacağını söyleyebiliriz. Özellikle de bu hafta gelecek olan verilerin etkisiyle de altın fiyatları çok sert hareketlere maruz kalması beklenilmektedir. Çarşamba günü gerçekleşecek olan FED toplantısı ve faiz oranı ile başlayacak haberler Perşembe günü ECB faiz oranı ve basın konferansıyla devam edeceği gibi Cuma günü tarım dışı istihdam ve ABD işsizlik oranı ile son bulacaktır. Özellikle de FED’in faiz oranı ve buna göre QE3’e izin verilip verilmeyeceği Altın fiyatlarının sert hareketler oluşturmasına izin verecektir.

Teknik olarak baktığımızda altın fiyatlarının haftalık grafikteki 21 günlük basit hareketli ortalama olan 1620 seviyesi üzerinde yapmış olduğu haftalık kapanış altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketlerinin devam edeceğinin ve haftalık grafikte üçgen formasyonunun üst noktası olan 1667 dolar seviyesinin hedeflenmesi beklenilmektedir. Ancak eğer FED QE3 ile ilgili somut bir ifade kullanmaz ise yeniden satış baskısına maruz kalması kaçınılmaz olacaktır. Ancak bu sefer satış baskısı gerçekleşirse üçgen formasyonunda kalanın alt noktası olarak 1500 seviyesi hedef olarak belirlenebilir. FED’in son kozu olan QE3 ihtimalini acaba bu hafta mı gerçekleştirecek mi yoksa eylül ayındaki toplantıya saklayacak bunu hep birlikte göreceğiz. Genel olarak beklentimiz altın fiyatlarının üçgen formasyonundaki kanalın üst noktası olan 1667 direncini test etmesi yönündedir. Tabi ki bunun için öncelikle 1630 direncinin geçilmesi gerekmektedir.

Pivot 1608
Destek 1608-1598-1589
Direnç 1630-1640-1650"

En Çok Aranan Haberler