FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın fiyatlarını haftalık grafikte incelediğimizde kanal içi hareketlerini sürdürmektedir.

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Haftalık Altın Fiyatları Raporu:

Seçim sonrası ABD borsalarında yaşanılan sert düşüşlerden sonra tekrar yukarı yönlü çıkış isteği, Dolar endeksinde tepki satışlarına neden olurken Altın bu fırsatı değerlendirdi ve yukarı yönlü hareketlerini sürdürdü. Özellikle de CALL SAT opsiyonlu bankaların altın fiyatlarını düşürme çabaları yeterli olmadı ve altın fiyatları haftanın son işlem günü gerçekleştirdiği atakla 1754 seviyesine kadar yükseldi.

Peki Altın fiyatları yükselişlerine devam edecek mi?

Genel olarak hemen hemen bütün analizlerimizde Altın fiyatları ile ilgili pozitif beklentilerimizi korumuş ve bu pozitif beklentilerimizle birlikte yaşanılacak olası geri çekilmelerin alım fırsatı olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Yıl içinde 1560 dolar seviyesinden başlattığı yukarı yönlü atakları ile 1800 seviyesine kadar yükselen ancak gerçekleştirdiği kar realizasyonları ile beraber yeniden aşağı yönlü hareket gerçekleştiren Altın fiyatları 1672 ile
düşüşünü sınırlandırdı ve yeniden yukarı yönlü hareketlerini sürdürdü.

Altın fiyatlarını haftalık grafikte incelediğimizde kanal içi hareketlerini sürdürmektedir. Fibonacci %50 düzeltme noktası olan 1672 desteğinden geri dönüş gerçekleştirerek yukarı yönlü hareketlerin devamı için bize sinyal veren altın fiyatları eğer 1770-1780 dirençlerini geçmeyi başarırsa kanalın kırılmasını sağlayacağı gibi hedef olarak da 1826 ve 1878 seviyelerinin hedeflenmesini sağlayacaktır. Ancak eğer Altın fiyatları 1770-80 dirençlerini geçemezse kanal içi hareketlerin aktif bir şekilde devam edeceğini, bu nedenle de Altın fiyatlarının yeniden satış baskısına maruz kalması gözlemlenebilir. Bu satış baskısı altın fiyatlarını sırasıyla 1720 ve 1672 seviyelerine kadar geriletebilir.

Yılın son ayına gelmiş bulunmaktayız. Özellikle bu ay gerek Christmas nedeniyle düşük işlem hacimli bir piyasanın olması gerekse yıl içinde alınan pozisyonların yılsonu kar/zarar ve performans değerlendirmesi için kapatılacak olması Altın fiyatlarının bu bant içinde hareketlerin oluşmasını sağlayabilir. Bu nedenle de özellikle 1770-80 aralığı dikkatle takip edilmelidir.

En Çok Aranan Haberler