FİNANS

Altın analiz

ABD borsalarındaki negatifliğin Dolar’a pozitif yansıması, Avustralya faiz oranlarında indirime gitmesi, yılsonu nedeniyle pozisyon kapatma isteği altın fiyatlarının gerilemesine katkı sağlamaktadır

Altın analiz

GCM Menkul Kıymetler Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Haftanın açılış günü Altın fiyatları 1720 seviyelerine yakın hareket ederken sabah saatlerinde gerçekleştirmiş olduğu satış baskısı ile gün içi 1696 seviyesini test etmiş ve şuanda da 1702 seviyesinde hareketlerini sürdürmektedir. ABD borsalarındaki negatifliğin Dolar’a pozitif yansıması, Avustralya faiz oranlarında indirime gitmesi, yılsonu nedeniyle pozisyon kapatma isteği altın fiyatlarının gerilemesine katkı sağlamaktadır. Var olan hareketlilik sonrası Merkez bankalarının yeniden Altın alımına başlayıp başlamaması merakla beklenilmektedir. Ancak şu da bir gerçek ki yeni yıl ile beraber borsalarda gerçekleşecek yükseliş rallisi Altın fiyatlarını da olumlu etkileyecektir. Bu nedenle de yaşanılacak olası geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirebilirsiniz.

Kısa vadeli olarak baktığımızda 1714 direncinin önemli olduğunu, bu direnç noktası geçilmeden alıcıların devreye giremeyeceğini ve aşağı yönlü 1690 seviyesine doğru hareketlerin oluşma ihtimali mevcuttur. Bu nedenle de yaşanılacak kısa vadeli bu düşüşler uzun vadeli yükseliş fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Pivot 1714
Destek: 1695-1689-1680
Direnç 1714-1722-1731

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler