FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Dün yapılan FED toplantısı açıklamaları ile başta sert bir düşüş gerçekleştiren altın, sonradan toparlandı.

Altın analiz

Hedefonline Tarafından Hazırlanan Altın Analiz Raporu:

Hafta başında kıbrısta yaşanan sorunlardan dolayı bir yükseliş gösteren altın fiyatlarında buraya bağlı çözüm için bir sonuca gidilmemesi ve belirsizliğin devam etmesi ile çok ani hareketler etmezken dün yapılan FED toplantısı açıklamaları ile başta sert bir düşüş gerçekleştirmesine rağmen sonradan toparlandı ve gece Çinden gelen PMI verileri ile dengeye oturduğunu gördük.

FED dün varlık alım programına aynı oranda 85 milayar dolar olarak devam edeceğini açıklamasına rağmen fiyatların yukarı yönlü gitmemesi, piyasanın bunu daha önceden fiyatladığını ve satış baskısının altında daha yüksek olduğunu göstermekte. Bernanke konuşması içerisinde bütçenin kontrol edilebilir olduğu ve gerektiğinde FED’in varlık alım programının boyutu ve hızı ile ilgili değişikliğe hazır olduğunu belirtti. Altın fiyatları için önümüzdeki günlerde Kıbrıs gelişmesini yakından takip etmemiz gerekecek. Oradan gelen olumlu bir haber ile geri çekilme yaşanabilir ve 1600 seviyesinin aşağısında tekrar işlem görmeye başlayabilir.

Orada çözümsüzlüğün devam etmesi ve bankacılıkta olabilecek bir sorun ise altın fiyatlarını biraz daha yukarı taşıyabilir bu durumda 1620-25 seviyelerine doğru ilerleyebilir. Bu gelişme dışında piyasada gün içerisinde yatay bir seyir izlemeyi bekliyoruz ve 1605 ile 1613-15 arasında işlem görebilir.

Destekler : 1605-1600-1594
Dirençler : 1610-1615-1625

En Çok Aranan Haberler