FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Tekniksel olarak ele aldığımızda ise; uzun vadeli Aralık 2012 trendine tutunma çabası gösteren Altın fiyatlarında 1330 seviyesinin kırılamaması yükselişleri açısından önemli oldu.

Altın analiz

Dünyanın en büyük altın talepçisi olan Çin’de bu sabah Altın Komitesinden gelen açıklamayla sektöre dair yüzde 17’lik aşağı yönlü beklenti ile etkili olan satışlar, 1330 seviyelerine varan geri çekilmelere sebep oldu. Ancak 1330 seviyesinin güçlü duruşu ve burada taleple karşılaşması fiyatlanmalarda 1330 seviyesinin altına sarkıtmasına izin vermezken, oluşan talebin bu seviyelerin üstünde tutmaya yetecek kadar kuvvetli olduğunu görmekteyiz.

Cuma açıklanan ve vadeli piyasalarda altın talebini gösteren CFTC raporuna göre, hedge fonlarda ağırlıklı olarak satış kontratı açılırken, esas olarak ele aldığımız hedge olmayan fonlarda satış pozisyonlarının azaltıldığını görmekteyiz. buna rağmen fiziki talebini sorguladığımız altında, kısa vadeli (1 aylık) GOFO oranlarının artı bölgede olması, fiziki yönden ekstra bir talep getirmediğini bize göstermektedir.

Tekniksel olarak ele aldığımızda ise; uzun vadeli Aralık 2012 trendine tutunma çabası gösteren Altın fiyatlarında 1330 seviyesinin kırılamaması yükselişleri açısından önemli oldu. 4 saatlik periyotta üssel olarak ele aldığımız Bollinger orta bandı 1341 seviyelerinden geçerken yükselme niyeti olan fiyatlarda, bu seviyelerin kuvvetli direnç olarak karşımıza çıkabileceğini düşünmekteyiz. yatırımcılarımızın bu aşamada takip etmeleri gereken direnç seviyeleri 1341/1344/1348, destek seviyeleri ise; 1333/1328/1324’tür.

En Çok Aranan Haberler