FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Global piyasalar

Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra ABD tarım dışı istihdam endeksi, işsizlik oranı ve ISM imalat endeksinin piyasada yakından takip edilecektir.

Global piyasalar

Eco Yatırım Tarafından Hazırlanan Global Piyasalar Raporu:

DOW JONES Makro Ekonomik Görünüm: Dow’da yukarı yönlü trend geçtiğimiz hafta da devam ederken, haftalık bazdaki prim yüzde2,5’e yaklaştı. Geçtiğimiz haftanın genelinde ise 12446,9-12832,8 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada endeks yaklaşık yüzde2,43 oranında değer kazandı. Bu hafta, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararının yanı sıra ABD tarım dışı istihdam endeksi, işsizlik oranı ve ISM imalat endeksinin piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa vadede al, orta vadede bekle sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda zayıfladığını gözlemliyoruz. Hem piyasaya katılımın zayıflaması hem de sinyallerin karışık olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. Haftanın ilk işlem gününde alıcılı seyir görülebilir.

Seviyeler: Gün içinde 12750,3 ve 12659,5 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 12870,3 ve 12961,2 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

FTSE
Makro Ekonomik Görünüm: Geçtiğimiz haftanın genelinde ABD borsalarındaki yükselişe bağlı olarak endekste alımların etkili olduğunu gözlemledik. Haftanın genelinde 6006,95-6091,75 seviyeleri arasında hareket yaşanan piyasada endeks yaklaşık yüzde0,86 oranında değer kazandı. Bu hafta, İngiltere Merkez Bankası faiz kararının yanı sıra ABD tarım dışı istihdam verileri piyasada yakından takip edilecektir.

Genel Teknik Görünüm: Teknik olarak, kısa ve orta vadede al sinyallerinin oluştuğunu, işlem hacminin ise haftalık bazda düşük kaldığını gözlemliyoruz. Sinyallerin al olmasına rağmen piyasaya katılımın zayıf olmasına bağlı olarak temkinli hareketin korunması beklenmelidir.

Kısa Vadeli Strateji: Kısa vadede sinyaller al, işlem hacmi ise zayıf konumdadır. 6100 direnç seviyesinin altında kalması durumunda kısa vadeli kar satışlarının etkili olması beklenmelidir.

Seviyeler: Gün içinde 5988,70 ve 6036,90 seviyeleri destek noktası olarak belirirken olası yükselişlerde 6102,90 ve 6151,10 direnç seviyeleri yakından takip edilmelidir.

En Çok Aranan Haberler