FİNANS

Teknik analiz

Yılın son haftasına girilirken Çin Noel günü 25 baz puan faiz artırımına giderken yeni yılı bir anlamda piyasalar süprizle karşılamış oluyorlar.

Teknik analiz

Sanko Menkul Değerler Araştırma Bölümü Tarafından Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Raporu:

Çin’in enflasyon ve sıcak parayla olan mücadelesinin daha uzun süre devam edeceği ve önümüzdeki yıl en az 1 puanlık daha artırımın parçalı olarak devam edeceği öngörülmekte.

Haftaya bu müdahale ile eksi yönlü başlayan piyasalarda haftanın gün içinde toparlamalarla birlikte haftanın ilk yarısı kar realizasyonları ve haftanın geri kalanında ise mümkün mertebe yukarı yönlü zorlamanın devam edeceği görüşündeyiz.

Vob aralık vadeli endeks 30 kontratlarının son haftasına girdiğimizde geçen haftaki yükseliş 22 günlük hareketli ortalama seviyelerine kadar gelerek tepki hareketindeki hedefini tamamlamıştı. Bu noktadan sonra piyasanın yukarı gidebilmesi için min. 2 günlük 22 günlük HO üzerinde kapanış yapması gerekiyor. Yinede teknik anlamda bu seviyelerden ufak çaplı satışları haftanın ilk yarısında izlemek daha makul olarak gözükmekte.

IMKB100’de ise yıl sonu kapanışı 67,500 ve üzerinde yapılmak istenecektir. Fakat önün öncesinde 65,000 fiyat seviyesindeki 100 hareketli ortalama hafta içinde test edilmek istenebilir. Bu seviyelerin pek altına inmeyeceğini düşündüğümüz endekste alımların etkisiyle beraber piyasa 22 günlük HO seviyelerinin üstünde hareket ederek 50 günlüklere doğru yükselebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler