FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD yataya dönerek tetik çizgisi ile kesişirken, Trix henüz tepki vermeden gerilemeye devam etmektedir.

Teknik analiz

Cuma gününe alıcılı başlayan piyasada %0,69 oranındaki değer artışı ile 60.442 puandan açılış yapan endeks ilk seansı 60.250-60.650 puanları arasında geçirdi. İkinci seansa da benzer seviyelerde yatay bir başlangıç yapan endeks seansın ikinci yarısında alışların belirginleşmesi ile hareketlendi. Kapanışa yakın hızlanan piyasada endeks günü %1,80 oranındaki değer artışı ile 61.111 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen haftayı hafif bir düzeltme eğilimi ile geçiren endeksin Cuma günü kısa vadeli yükselen kanalının altı sınırından aldığı güçle toparlandığı görülmektedir. Gün içi gördüğü en yüksek değerden kapanış yapan endeksin bu çabasının işlem hacmi artışı ile teyit edilmesi olumludur.

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın azalan eğim sonrasında yönünü yeniden yukarı doğru çevirdiği, William’s R’ın da ikili dip yaparak aşırı alım bölgesine girdiği görülmektedir. Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un düşüş trendini sonlandırarak yükseliş yönüne doğru dönmesi olumludur.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD yataya dönerek tetik çizgisi ile kesişirken, Trix henüz tepki vermeden gerilemeye devam etmektedir. Bollinger Band’ın alt kanadının yükselmeye devam etmesine karşın üst kanadının yataya dönmesi ve Bandın daralma eğilimini sürdürmesi trendin hızını ve gün içi sert hareketleri yavaşlatsa da, kısa vadeli kanalın aktif konumunu sürdürmesi ve vadenin uzaması açısından olumludur. Daha önceki bültenlerimizde yazdığımız üzere endeksin kısa vadeli yükselen kanal içinde kalma konusunda göstereceği başarı kısa vadede yeniden 61.500-61.700 direnç bölgesinin test edilmesine yardımcı olacaktır. Geçen haftayı yaşanan düzeltme eğilimine karşın 9 günlük hareketli ortalamasının üzerinde tamamlayan endeksin, mevcut seyrini koruması halinde kademeli bir şekilde 64 bin seviyesini hedeflemesi beklenebilir.

Aksi bir durumda yani 9 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 60.000 seviyelerinin altına inilmesi zayıflayan trende işaret etmekte olup, bu seviyenin altında birkaç gün yaşanacak kapanışlar çanak formasyonunun ardından bir kulp oluşumunu gündeme getirebilir. Böyle bir durumda ise 59.500 ve 58.500 önemli destek konumunda olacaktır. Dolar bazında ise Cuma günü 3,48 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.50-3.55-3.64 önemli direnç konumundadır. Kısa vadede 3,44-3,34-3,30-3,26 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler