FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki düşüşüne devam ederken, Trix toparlanma çabalarına fazla tepki vermeden yataya dönmüş durumdadır.

Teknik analiz

Dün güne satıcılı başlayan piyasada yüzde0,48 oranındaki değer kaybı ile 60.0608 puandan açılış yapan endeks ilk seans boyunca gerilemesini sürdürdü. 60 bin desteğinde tutunduğu görülen endeks ilk seansın sonlarında ve ikinci seansın başlarında 60.000-60.370 puanları arasında hareket etmesinin ardından, yeniden belirginleşen satış baskısına karşı koyamadı.

Kapanışa yakın gerilemenin hız kazandığı piyasada endeks günü yüzde2,00 düşüşle 59.685 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçtiğimiz hafta 61 bin direncini aşmakta zorlanan endeksin dün haftaya düşüş eğilimi ile başlaması kısa vadeli yükseliş trendinin sonlaması açısından bir risk olarak kabul edilebilir. Nitekim işlem hacmindeki zayıflık ve teknik göstergelerdeki yavaşlama bunun ilk sinyalini vermişti. Keza CCI ve Williams’R dün gün içindeki düşüşleri sonrasında yataya dönmüş durumdadır. Ancak trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un 100 referans çizgisinin hemen üzerinde yatay seyrini sürdürmesi endeksin satış baskısına karşın kısa vadeli desteklerinde tutunabileceği izlenimini vermektedir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki düşüşüne devam ederken, Trix toparlanma çabalarına fazla tepki vermeden yataya dönmüş durumdadır. Mevcut durumda kapanış itibariyle tam 21 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu seviyede yer alan endeksin Bollinger Band’ının daralmaya devam etmesi gün için sert hareketlerini sınırlamakla birlikte, kısa vadeli kanalına geri dönmesinin trendin devamını belirleyecek en önemli unsur olduğuna dair görüşümüzü korumaktayız.

Çanak formasyonunun ardından bir kulp oluşumunun gerçekleşme olasılığı halen devam etmektedir. Son birkaç günlük seyir incelendiğinde hem kısa vadeli yükselen kanal formasyonunun bozulduğu hem de çanak formasyonunun aşılamadığı bu ortamda 61 bin seviyesinin üzerine güçlü bir atak yapılamaması üçlü tepe oluşumuna neden olmaktadır ki bu da trendin devamı açısından riskli olacaktır. Bu nedenle mevcut pozisyonlar için stop loss konulması yeni açılacak pozisyonlar için ise kanal formasyonunun yeniden aktif olup olmadığının takip edilmesini tavsiye ederiz. Endeks için 59.300-58.500-58.000-57.700 önemli destek, 60.700-61.500-62.500 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise dün 3,37 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.40-3.50-3.55 direnç konumundadır. Kısa vadede 3.34-3.30 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler