FİNANS

Teknik analiz

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın dik bir eğimle aşırı satım bölgesine girmek üzere olduğu, Williams’R’ın da benzer seviyede ancak yataya döndüğü görülmektedir.

Teknik analiz

Dün güne yatay bir başlangıç yapan piyasada 31 puanlık bir primle 59.916 puandan açılış yapan endeks ilk seans boyunca düşüş yönünde bir seyir izledi. İkinci seansa ise tepki alımları ile başlayan piyasada 59.400 seviyesinin üzerine atak yapan endeks seansın ikinci yarısında ise yeniden satış baskısı ile karşılaştı. 58.800 civarında dengelenen endeks kapanışa yakın yaşanan alımlara bağlı olarak günü %0,91 oranındaki düşüşle 59.143 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere son iki gündür düşüş yönündeki hareketi ile 1800 puan civarında bir gerileme yaşayan endeksin üçlü tepe formasyonu oluşturduğu söylenebilir. Son iki gündür 9 ve 21 günlük ortalamalarının altında kapanış gerçekleştiren endeksin bu hareketi ile birlikte işlem
hacmindeki azalış eğilimi ve Bollinger Band’ın yataya dönmesi düşüşün henüz bir trende dönüşmesini engellemektedir. Ancak 59 bin seviyesinin altında yaşanacak sarkmalar ve kapanışlar, formasyonun aktif konumunu sürdürmesine ve endeksin kademeli bir şekilde önce 58.500 saha sonra da 57.700 düzeyine kadar gerilemesine zemin hazırlayacaktır.

Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI’ın dik bir eğimle aşırı satım bölgesine girmek üzere olduğu, Williams’R’ın da benzer seviyede ancak yataya döndüğü görülmektedir. Şubat ayı başından bu yana endeks ile uyumsuzluğuna dikkat çektiğimiz Momentum’un alçalan trendine devam etmesi riskli görünümün kısa vadede devam edebileceğine işaret etmektedir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki düşüşüne devam ederken, Trix de benzer bir seyir içindedir. Çanak formasyonunun ardından bir kulp oluşumunun gerçekleşme olasılığı halen devam etmektedir. Son birkaç günlük seyir incelendiğinde hem kısa vadeli yükselen kanal formasyonunun bozulduğu hem de çanak formasyonunun aşılamadığı bu ortamda 60 bin ve 61 bin seviyelerinin üzerine güçlü bir atak yapılamaması üçlü tepe oluşumunun devamına neden olacaktır ki bu da kısa vadeli trendin devamı açısından önemli bir risktir. Bu nedenle mevcut pozisyonlar için stop loss konulması yeni açılacak pozisyonlar için ise kanal formasyonunun yeniden aktif olup olmadığının takip edilmesine ilişkin görüşümüzü korumaktayız.

Endeks için 58.500-58.000-57.700-57.000 önemli destek, 59.300-60.700-61.500-62.500 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise dün 3.30 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.30-3.40 direnç konumundadır. Kısa vadede 3.30-3.25 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler