FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki düşüşüne devam ederken, Trix de benzer bir seyir içindedir

Teknik analiz

Dün güne hafif satıcılı başlayan piyasada yüzde0,23 oranındaki değer kaybı ile 59.146 puandan açılış yapan endeks ilk seansı 59.200-59.400 puanları arasında sıkışık geçirdi. İkinci seansın başında da satış baskısının etkisiyle gerilemesini sürdüren endeks 58.750 civarında dengelendi.

Seansın ikinci yarısını 58.750-58.900 aralığında geçiren endeks, kapanışa yakın gelen tepki alımları ile günü yüzde0,46 oranındaki düşüşle 59.009 puandan tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere Şubat ayı başından itibaren incelediğimizde omuz-baş-omuz formasyonu oluşturduğu görülen endeksin aynı zamanda 58.800-61.500 aralığındaki hareketlilikle birlikte alçalan bir kanal içinde seyrettiği söylenebilir. Son iki gündür hem 9 hem de 21 günlük hareketli ortalamalarının altında kapanış yapan endeksin ortalamalarının yataydan aşağıya dönmesine ek olarak Bollinger Band’ın alt kanadının aşağıya doğru açılması kısa vadeli yükseliş trendinin sonlandığına ilişkin önemli sinyaller olarak kabul edilebilir. Diğer taraftan işlem hacmindeki zayıflama bunu geri çekilmenin hala bir düzeltme olabileceği ihtimalini de gündemde tutmaktadır. Mevcut durumda 58.800 seviyesi bu açıdan oldukça önemli olup, bu seviyenin altında birkaç gün süre ile yaşanacak kapanışlar trendin sonlandığını teyit edecektir. Diğer taraftan bu desteğin güçlü konumunu sürdürmesi ve 59.500 seviyesinin üzerine yaşanacak ataklar teknik görünümün düzelmesine yardımcı olacaktır. Kısa vadeli göstergeleri incelediğimizde CCI ve William’s R’ın dik bir eğimle yeniden aşırı satım bölgesine girmek üzere oldukları görülmektedir.

Şubat ayı başından bu yana piyasadaki dalgalı seyre karşın endeks ile uyumsuzluğuna dikkat çektiğimiz Momentum’un 100 referans çizgisi civarındakisakin görünümü yukarıda bahsettiğimiz desteğin aktif konumunu sürdürebilmesi açısından olumludur. Momentum’daki trendin aşağı doğru hız kazanması endeksin alçalan kalan içindeki hareketin devam edeceğine işaret edecektir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki düşüşüne devam ederken, Trix de benzer bir seyir içindedir. Bu belirsiz ortamda endeksin birkaç gün içinde izleyeceği seyir kısa vadeli trend açısından belirleyici olacaktır. Bu nedenle yeni açılacak pozisyonların hisse bazlı hareketlerden yararlanmak adına çok kısa vadeli olarak değerlendirilmesini, kısa ve orta vadeli pozisyonlar için ise yükseliş trendinin yeniden aktif olup olmadığının takip edilmesine ilişkin görüşümüzü korumaktayız.

Endeks için 58.500-58.000-57.700 önemli destek, 59.300-60.700-61.500-62.500 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise dün 3.28 cent seviyesinden kapanış yapan endeksin yeni kısa vadeli alçalan kanal formasyonunun daha da belirginleştiği söylenebilir. 3.30-3.36-3.42 direnç konumundadır. Kısa vadede 3.25-3.21 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler