FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix de yatay seyirlerine devam etmektedir.

Teknik analiz

Pazartesi gününe alıcılı başlayan piyasadayüzde0,33 oranındaki değer artışı ile 60.794 seviyesinden kapanış yapan endeks ilk seans boyunca gerilemesini sürdürdü. Seansın sonlarında 60.200 civarında dengelene endeks ikinci seansa yatay bir başlangıç yaptıktan sonra hafif tepki alımları ile karşılaştı. Ancak 60.400 puanı aşamayan endeks seansın ikinci yarısında gelen sert satışların etkisiyle günüyüzde0,97 oranındaki düşüşle 60.010 seviyesinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere uzun vadeli alçalan bir kanal içinde hareket etmekte olan endeksin son bir aydır düzeltme hareketi içine girdiği görülmektedir. Geçen haftaya zayıf bir başlangıç yapmasının ardından 59.200 civarından toparlanan endeks haftanın ikinci yarısında nispi olarak artan işlem hacmi ile birlikte kısa vadeli hareketli ortalamalarının üzerine çıkma çabası vermiş ve 60 bin seviyesinin üzerinde atak yapmıştı. Ancak Pazartesi günü yaklaşık 1.200 puanlık bir hareket bandı içinde dalgalı bir seyir izleyen endeksin kapanışa yakın 9 günlük hareketli ortalamasının altına inerek bu seviyeden kapanış gerçekleştirmesi piyasadaki zayıf görünümün devam edebileceğine işaret etmektedir. Daha önceki
bültenlerimizde de belirttiğimiz üzere orta vadeli bir omuz-baş-omuz formasyonu oluşturduğuna dair görüşümüz halen devam etmektedir. Sol omuz ve baş kısmı tamamlanan ve boyun çizgisi 58.800 civarında bulunan formasyonun sağ omuz oluşturma çabası içine girdiği söylenebilir.

Nitekim zayıf işlem hacmi ve kısa vadeli ortalamaların yönlerini yeniden aşağıya doğru çevirmesi bu görüşümüzü onaylar niteliktedir. Ancak sol omuzun oluşumunun 58.300-61.800 puanları arasında ve yaklaşık 1,5 ay sürdüğü göz önüne alınırsa, sağ omuz için de benzer bir hareketlilik yaşanması olasılığından sözedilebilir. Kısa vadeli teknik göstergelerin konumu da formasyona ait görüşümüzü onaylamaktadır. CCI Cuma günü yaşanan gerileye hızlı bir tepki vererek yönünü aşağıya doğru çevirirken, William’s R da benzer bir görünüm içindedir. Endeksin güç kazanıp kazanmadığının tespiti için takip ettiğimiz Momentum’un ise 100 referans çizgisini aşamadan yönünü yeniden aşağıya doğru çevirmesi riskli görünümü teyit etmektedir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix de yatay seyirlerine devam etmektedir.

Pazartesi günü yaşanan satış baskısına karşın 60 bin seviyesinin üzerinde tutunan endeksin bu hafta sonuna kadar izleyeceği seyir kısa vadeli yön tayini açısından belirleyici olacaktır. Yeni pozisyon açılması için kısa vadeli hareketli ortalamaların üzerinde en az 2 gün süreyle güçlü kapanışlar gerçekleştirilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Mevcut pozisyon için ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz.

Endeks için 60.000-59.500-58.700 destek, 61.000-61.300-62.000 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise grafikte de görülebileceği üzere kısa vadeli alçalan bir kanal içinde bulunan ve Pazartesi günü 3,41 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.42-3.45-3.48 cent direnç 3.36-3.30 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler