FİNANS

Teknik analiz

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix de düşük eğimli düşüş trendlerine devam etmektedir.

Teknik analiz

Dün güne alıcılı başlayan piyasada yüzde 0,58 oranındaki değer artışı ile 58.532 puandan açılış yapan endeks açılışın ardından en yüksek 58.718 seviyesini test etti. Sonrasında seansın geri kalanını düşüş eğilimi ile geçiren endeks ilk seansı 58.500 civarında tamamladı.

İkinci seansa ile alıcılı bir başlangıç yapan endeks seans boyunca kademeli yükseliş eğilimini sürdürdü ve kapanışını yüzde1,25 oranındaki primle 58.820 düzeyinden gerçekleştirdi.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere bir süredir dikkati çektiğimiz omuz-baş-omuz formasyonu gereği hareket eden endeks, önceki gün yaşanan satış baskısının ardından dün tahminlerimiz doğrultusunda tepki alımları ile karşılaştı. Teknik olarak 58 bin desteğinde tutunması ve 5 ünlük hareketli ortalamasından kapanış yapması olumlu olarak görünmekle birlikte işlem hacminin hala oldukça düşük olması, günlük hareket bandının daralması ve hala 21 günlük ortalamanın üzerine çıkılmamış olması piyasadaki riskli görünümün devamına işaret etmektedir.

Dünkü bültenimizde kısa vadeli teknik göstergeler ile yaşanan uyumsuzluğa dikkati çekmiştik. Yaşanan toparlanma çabaları sonrasında CCI ve William’s R’ın aşırı satım bölgesinden çıkarak alım sinyali verdiği görülmektedir. Ancak her iki göstergenin de düşük eğimi ve Momentum’un 100 referans çizgisinin altındaki yatay seyrini sürdürmesi 58 bin civarında bir taban arayışı içine girme olasılığını ortaya çıkarmaktadır.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix de düşük eğimli düşüş trendlerine devam etmektedir. Sağ omuz oluşumunu tam olarak tamamlayamadan satış baskının etkisinde kalan endeksin dünkü tutunma çabasının etkisinin bugün de devam edip etmemesi kısa vadeli yön tayini açısından belirleyici olacaktır. Satış baskısının etkisinin yeniden hissedilmesi ve endeksin yeniden 58 bin seviyesini test etmesi yukarıda bahsedilen formasyonun etkisinin kısa vadede sürmesine neden olacaktır.

Yeni pozisyon açılması için kısa vadeli hareketli ortalamaların üzerinde en az 2 gün süreyle güçlü kapanışlar gerçekleştirilmesi gerektiğine dair görüşümüzü korumaktayız. Mevcut pozisyonlar için ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz.

Endeks için 58.000-57.400-56.500 destek, 58.800-59.500-60.000-61.000 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise grafikte de görülebileceği üzere kısa vadeli alçalan bir kanal içinde bulunan ve dün 3,29 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.30- 3.42 cent direnç 3.22-3.18 cent ise destek olarak kabul edilebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler