Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:
Dün güne satıcılı başlayan piyasada yüzde0,22 oranındaki değer kaybı ile 61.167 puandan açılış yapan endeks ilk seansı zayıf toparlanma çabaları ile geçirdi. İlk seansı 61.536 puandan primli kapatan endeks ikinci seansa da yükseliş eğilimi ile başladı. Seans içinde zaman zaman yaşana düzeltme hareketlerine karşın yükseliş eğilimini koruyan piyasada en yüksek 61.845 puanı test eden endeks günü yüzde0,66 oranındaki primle 61.707 seviyesinden tamamladı.
Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen hafta Cuma günü başladığı zayıflama eğilimini bu haftanın ilk gününde sürdürüp 60.500 desteğinde tutunmasının ardından endeksin son iki gündür yükseliş çabası içinde olduğu söylenebilir. Dün 9 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkamayan ancak 21 günlük hareketli ortalamasını aşarak kapanış yapan endeksin bu çabasının nispi bir işlem hacmi artışı ile gerçekleşmesi yükselişin uzun vadeli olması açısından bir risk unsuru olabilir.
Hareketli ortalamaların yönünün yatay olması da bu hareketi iki gün yaşanan sert düşüşün ardından hala bir tepki olarak yorumlamamıza neden olmaktadır. Diğer taraftan çanak formasyonlarında sık görülen kulp oluşumu ihtimali daha da artmıştır. Bu kapsamda birkaç gün süre ile 61.000-62.000 aralığında yaşanacak sıkışık hareket sonrasında yeniden formasyonun boyun çizgisi konumundaki 63.500 seviyesine doğru bir atak yaşanması sözkonusu olabilir. Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde önceki gün başlayan toparlanma eğiliminin dünkü hareket sonrasında hız kazandığı görülmektedir.
Keza CCI yeni tarihi dip seviyesini test ettikten sonra dik bir eğimle yükselişini hızlandırırken, William’s R da aşırı satım bölgesinden çıkarak alım sinyali vermiş durumdadır. Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum da 100 referans çizgisinin altındaki seyrini sürdürmesine rağmen eğiminin azalması sonrasında yönünü yukarı doğru çevirmesi endekse destek verici olabilir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD tetik çizgisinin altındaki düşüşüne devam ederken, Trix zayıf seyrine rağmen henüz satım sinyali vermemiştir. Yukarıda dikkati çektiğimiz senaryonun aksine piyasada zaman zaman yaşanması muhtemel düzeltme hareketlerinde endeksin 60.500 desteğinde tutunamaması halinde bunun bir trend dönüşün sinyali olarak yorumlamamız sözkonusu olabilecektir. Bu nedenle yeni pozisyon açılmak istenmesi durumunda piyasadaki bu hareketliliğin nispeten
sakinleşmesinin ve endeksin 61.800 ve 62.500 üzerine güçlü bir atak yapmasının beklenmesinin uygun olacağını düşünüyoruz.
Mevcut pozisyonlar için ise stop loss konulmasını ve /veya VOB’da korunma amaçlı pozisyon alınmasını tavsiye ederiz. Kısa vade için 60.500-60.000-59.500 kısa vadeli destekler, 61.800-62.000-62.500 dirençler konumundadır. Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.38 cent seviyesindeki direncinden kapanış yapan endeks için 3.43-3.50 cent direnç, 3.34-3.30-3.25-3.18 cent ise destek olarak kabul edilebilir.