FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Teknik analiz

Günün ilk yarısını yüzde0,34 oranındaki değer artışı ile 67.724 düzeyinden tamamlayan endeks ikinci seansa ise satıcılı piyasanın etkisiyle düşüş eğilimi ile başladı.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün güne yatay başlayan piyasada 16 puanlık bir artışla 67.515 düzeyinden açılış yapan endeks zaman zaman yaşanan kar satışlarına rağmen ilk seans boyunca yükseliş eğilimini sürdürdü.

Günün ilk yarısını yüzde0,34 oranındaki değer artışı ile 67.724 düzeyinden tamamlayan endeks ikinci seansa ise satıcılı piyasanın etkisiyle düşüş eğilimi ile başladı. Seansın ilk yarısında satışlara rağmen 67.200 seviyesinde tutunan ve 67.500’e kadar toparlanma yaşayan endeks sonradan satış baskısının yeniden etkin olması ile günü yüzde1,00 oranındaki düşüşle 66.822 düzeyinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere 13 Eylül’den bu yana bir düzeltme eğilimi içinde olan endeksin, bu haftanın ilk iki gününde yaşadığı toparlanma çabasının dün kesintiye uğradığı görülmektedir. Dün günün ilk yarısında en yüksek 67.809 puanı test etmesine karşın, öğleden sonra yaşanan Suriye ile ilgili gelişmeler piyasanın yönünün değişmesinde etkili oldu. Gün içi gördüğü en düşük değere çok yakın bir seviyeden kapanış yapan endeksin yeniden 9 ve 21 günlük hareketli ortalamalarının altına inmesi ve kanalının dışına çıkması güç kaybının devam etmesi açısından önemlidir.

Hareketli ortalamaların yataya döndüğü bu ortamda, Bollinger Band’ın da yatay seyri ve işlem hacmindeki nispi azalış her ne kadar bu satış baskısına karşın endeksin destek seviyelerinde tutunmasına yardımcı olacak unsurlar olsa da, son 10 günlük süre için hareketli ortalamaların altının sık sık test edilmesi kısa vadeli yükseliş trendinin sonlandığı ve trend dönüşümü için önemli bir işaret olarak değerlendirilebilir. Kısa vadeli teknik göstergeleri incelediğimizde CCI ve William’s R’ın yönünü aşağıya doğru çevirdikleri görülmektedir.

Trendin devamı açısından takip ettiğimiz ve son günlerde 100 referans çizgisinin altına inerek riskli bir görünüm çizen Momentum’un dünkü satış baskısına rağmen yatay bir seyir izlemesi ise endeksin yeniden güç kazanmasına yardımcı olabilir. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD düşük eğimli bir düşüş trendi izlerken, Trix de satım sinyali vermiş durumdadır. Son zamanlardaki bültenlerimizde düşüş eğilimlerinden sonra gelmesi olağan tepki alımlarının yeniden formasyona bir dönüş çabası mı yoksa sadece tepki düzeyinde mi kalacağı birkaç günlük hareketlilik ile kesinlik kazanacağını ifade etmiştik.

Haftanın ilk iki günü yaşanan bu yöndeki alımların dün kesintiye uğraması formasyona dönüş çabası olasılığını gittikçe azaltmaktadır. Şu anki durumda endeksin yönü kesinlik kazanana kadar yeni pozisyon açılmamasının uygun olacağını düşünüyoruz. Mevcut pozisyonlar için ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı işlemler yapılmasını tavsiye ederiz. Kısa vadede endeks için 67.000-67.800-68.000-68.600 direnç, 66.600-66.000-65.600 destekler olarak kabul edilebilir. Dolar bazında ise yanda sağdaki grafikte de yer aldığı üzere, dün 3,72 cent düzeyindeki desteğinden kapanış yapan endeksin hala alçalan kanal içindeki seyrini sürdürdüğü görülebilir.

Endeks için 3,72-3.66-3.62 cent destek, 3.78-3.80-3.84 cent ise direnç konumundadır.

En Çok Aranan Haberler