FİNANS

Teknik analiz

Tendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum önceki gün kısa ve orta vadeli direnç seviyelerini aşmasının ardından dün yönünü aşağıya doğru çevirmiş durumdadır.

Teknik analiz

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Dün alıcılı başlayan piyasada yüzde0,28 oranındaki primle 77.027 seviyesinden açılış yapan endeks max.77.804 puanı test ederek seansın ilk yarısında yükseliş çabasını korudu. Seansın ikinci yarısında ise 77.500 seviyesini kendine destek yapan endeks ilk seansı ufak bir değer artışı ile 77.521 düzeyinden tamamladı. İkinci seansa ise satış baskısı ile başlayan endeks 76.934 seviyesine kadar hızlı bir geri çekilme yaşadıktan sonra uzun bir süre 77 bin civarında tutunmaya çalıştı. Kapanışa yakın yeniden hızlanan piyasada endeks günü yüzde0,57 oranındaki primle 76.963 seviyesinden tamamladı.

Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere önceki gün kar satışlarının etkisiyle içinde bulunduğu kısa vadeli yükselen kanal formasyonunun alt sınırını test eden ancak burada tutunmayı başaran endeksin dün 23 Kasım 2012 tarihinden bu yana aktif olan bu formasyonun altına inerek kapanış gerçekleştirdiği görülmektedir. Son iki gündür 76.800-77.800 aralığındaki 1000 puana sıkışan endeksin piyasadaki işlem hacminde yaşanan belirgin azalış gözönüne alındığında, birkaç gündür bültenlerimizde dikkati çektiğimiz üzere trendinin yorgunluk sinyalleri verdiğine dair düşüncemiz onaylanmaktadır. Her ne kadar son günlerde seans içlerinde yaşanan hafif geri çekilme eğilimleri sert bir düzeltme ihtimalini kısmen elimine etse de, hem kısa vadeli teknik göstergelerde başlayan uyumsuzluk hem de Bollinger Band’ın aşırı genişlemesi en azından kısa vadeli hareketli ortalamaların bulunduğu 76 bin seviyesine kadar bir zayıflık yaşanabileceğine işaret etmektedir. Keza CCI aşırı alım bölgesinden çıkarak satım sinyali vermiş durumda olup, William’s R da bölgede bulunmakla birlikte düşüşünü sürdürmektedir.

Tendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum önceki gün kısa ve orta vadeli direnç seviyelerini aşmasının ardından dün yönünü aşağıya doğru çevirmiş durumdadır. Orta vadeli teknik göstergelerden MACD ve Trix de yükseliş eğiliminin ardından yataya dönmüştür. Bu tabloya rağmen diğer taraftan dünkü baskı sonrasında bugün yeniden kısa vadeli kanala geri dönme çabası sözkonusu olabilir. Bu nedenle bugün bu çabanın başarılı olup olmayacağı ve işlem hacmi tarafından desteklenip desteklenmeyeceği kısa vadeli trendin devamı açısından belirleyici olacaktır. Bugünkü kapanışın da kanalın altında gerçekleşmesi kısa vadeli formasyonun etkisini kaybettiği şeklinde yorumlanacak olsa da, endeksin aynı zamanda geçtiğimiz günlerde aştığı orta vadeli kanalına geri dönecek olması trendin önümüzdeki birkaç ay boyunca aktifliği korumasına neden olacaktır. Daha önceki bültenlerimizde de belirttiğimiz üzere trendin uzun vadeli olması soluksuz yükselişlere değil, taban oluşumları ile kademeli ve güçlü bir şekilde çıkış yaşanmasına bağlıdır. Zirve denemeleri yaşadığımız bu dönemde yüksek hacme rağmen taban oluşumu gerçekleştirememiş endeksin bu tipte yapacağı bir düzeltmenin olumlu karşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle bir durumda 76.000-75.700 önemli destekler konumundadır.

Yükselişin devam edip 77 bin seviyesinin üzerinde çıkılması ise kısa vadeli formasyonun üst sınırı olan 78.500 seviyesini yeniden hedef konumuna getirecektir. Her ne kadar dolar bazında 5,10 cent düzeyindeki zirve seviyesine göre hala düşük seviyelerde olsa da mevcut görünüm riske işaret etmektedir. Bu açıdan yeni açılacak pozisyonlarda, getirisi endeksin altında kalan aktif hisselerin çok kısa vadeli olarak tercih edilmesini, mevcut pozisyonlarda ise hedef seviyelerine ulaşan hisselerde kademeli satış yapılmasını tavsiye ederiz.

Kısa vadede endeks için 76.800-76.000-75.700 destek, 77.000-77.400-78.500 seviyeleri de direnç konumundadır. Dolar bazında ise yanda grafikte de yer aldığı üzere dün hızlı çıkışın ardından ufak bir düzeltme yaşayarak 4,32 cent seviyesinden kapanış yapan endeksin yükselen kanal formasyonu içindeki hareketine devam ettiği ve hala kısa vadede 4,44 cent seviyesini hedeflediği söylenebilir. Endeks için 4,30-4,26-4,21 cent destek, 4,35-4,44 cent direnç konumundadır.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler