FİNANS

Teknik analiz

Faiz oranlarındaki gelişme ve endişeler banka sektörü lokomotiflerine yoğun satışları getirirken önemli banka hisselerinin yeniden...

Teknik analiz

ABD borsalarında kapanışlar bir 50 puan daha artı yönlü olurken Dow 11,837 seviyesine ulaştı. Seans kapanışı gelen Apple 4. Çeyrek bilançolarında hisse başı kar rakamlarının 6,43 dolar ile beklentilerin bir hayli üstünde olması ve IBM’inde HBK 4,18 dolar açıklaması ABD futurelarınında artı yönlü seyir izlemesini devam ettirmekte.

Dow’daki 12,000 hedefine bir adım daha yaklaşılırken yurtiçinde tam tersine satış baskılı seansların izlenmesi yurtdışı piyasalarından negatif olarak ayrışmamızı izledik. En önemli sebep ise MB başkanının faiz indirimleriyle birlikte cari açığın arttığını ve cari açığın sürdürülebilirliğiyle ilgili risklerin bulunduğunu ve bunun kontrol edilebilir ölçülerde olması gerektiğini işaret etmiş bu yorumlar son iki haftadır piyasada MB’nın 20 Ocaktaki toplantıda faiz indirmeyeceğini fiyatlamıştı.

Aralık sonundan itibaren piyasanın 50 baz puanlık indirimi önümüzdeki toplantıda indireceğini özellikle tahvil piyasasında fiyatlamış gösterge bono faizlerinin en düşük 6,83%’e kadar inmesini sağlamıştı. Bizim öngörümüz MB’nın 50 baz puanlık indirimin tek seferde değil ama daha yumuşak şekilde önümüzdeki her iki toplantıda da 25’er baz puanlık iki kademe şeklinde keskin olmayan bir şekilde indirime gitmesi daha makul olacağı yönündedir.

Faiz oranlarındaki bu gelişme ve endişeler banka sektörü lokomotiflerine yoğun satışları getirirken önemli banka hisselerinin yeniden 200 günlük HO seviyelerini test etmiş olmaları yatırımcıların dikkatine sunmak isteriz. İkinci kez bu hareketli ortalama seviyelerine gelen fiyatlamalarda MB kararı sonrasında fiyatların hızlıca yukarı gidebileceğini uyarmak isteriz. Böyle bir durumun oluşması durumunda yeniden sert bir şekilde 100 günlük HO seviyelerine doğru yeni bir çıkış izleyebiliriz.

Tersi durumda MB kararları sonrasında beklenmeyen gelişmelerin neticesinde önemli banka hisselerinin bir önceki diplerinin altına gelmesi durumunda Stop Lossları çalıştırmak gerekiyor ki yurtdışı piyasalarında uzun zamandır üzerinde durduğumuz Dow’daki 12bin hedefi için artık marjın daraldığı ve bilanço dönemi sonrasında yoğun satışların gelebilme olasılığının artması yurtiçi piyasalarında da ciddi orandaki kayıpların gelmesine sebebiyet verebilir.

Parite bu sabah itibariyle yeniden 1,35 sınırına gelirken bu seviyeler teknik anlamda dünkü analizimizdeki belirttiğimiz gibi 4. Kez son dönemde gelinen önemli direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. Altın fiyatları orta vadeli kanal desteklerinden verdiği tepkilerle 1374 seviyesinde bulunurken , içeride Usd/Try kurumda bankalar arası piyasada açılışlar dünkü kapanışa göre bir miktar aşağıda 1,5355 seviyelerinden işlem görmekte.

Bugün ABD tarafında Ev başlangıçları BKL 0,550M ve Bank of Ny, Goldman Sachs, Wells Fargo bilançoları takip edilecek.

Sanko Menkul Değerler Araştırma Bölümü Tarafından Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Raporu

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler