FİNANS

VOB analiz

Kritik desteklere geri geldik. Orta vadeli trend oluşturma çabasını hangi yön kazanacak Avrupa'daki gelişmeler belirleyici olacaktır.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Avrupa'daki çözüm beklentilerinin yarattığı bahar havası Alman hükümetsözcüsü Seibert'in yaptığı ortaya çıkacak planın eksiksiz olmayacağıaçıklamasıyla dağıldı. Amerika endeksleri günüyüzde2 civarında eksilerlekapattı.S&P kritik desteği 1200 'ün üstünde kalmayı başardı.

İMKB dün haftaya alıcılı başlasa da açılış sonrası sürekli hissedilen bir satışbaskısı mevcuttu. Yurt dışınının da artılarını geri verip eksi bölgeye geçmesiyle hızlandı ve günü en düşük seviyelerine yakın kapattı. Genel olarak trend sıkıntısı yaşanıyor. Kritik desteklere geri geldik. Orta vadeli trend oluşturma çabasını hangi yön kazanacak Avrupa'daki gelişmeler belirleyici olacaktır.

Vob 72,000 altında 71,500 lere geriledi, ve bu seviyelerde destek bulmaya çalıştı. 71,200-400 bandı aşağı kırılırsa satışlar hızlanacaktır.Yukarı denemeler ise 72,500 direnç beklenebilir.Kontratın güne 200 - 300 puan düşüşle başlamasını bekliyoruz.

TL'nin dolar karşısında kan kaybetmeye yeniden başlaması kuru 1,86üzeri seviyelere taşıdı.Yapılan son ÖTV zamlarından sonra enflasyonbeklentileri revize edilecek TL bu durumdan nasipleniyor.Daha önceki aşırıdolar talebinin dış ticaretteki dolar talebinden kaynaklandığındanbahsetmiştik.Benzer durum yine karşımıza çıkabilir.
Dolayısıyla dolarda1,85 desteği üzerinde 1,90 rakamları tekrar hedef durumuna gelmiştir.Merkez Bankasının bu perşembe PPK toplantısı var, herhangi bir müdahale ya da faiz değişikliği genel olarak beklenmiyor. Ancakönümüzdeki 3 gün bu beklentileri değiştirebilir, ya da Merkez yine bir
sürpriz yapmak isteyebilir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler