FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Deflasyonla mücadele demek hisse senetleri için alım yapın demek olduğundan Nikei 225’de sekiz aylık zirve seviyesine yükseldi.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Geleneksel hızlı bir noel rallisi görünmüş olmasa da borsalar zirve seviyelerini geçtiğimiz hafta test ettiler. Bu haftanın tüm piyasaların ana gündem maddesi yine Demokratlarla Cumhuriyetçilerin anlaşmaları olacak yada anlaşamamaları olacak. Associated Press'in haberine göre Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner, yıllık 250 bin dolar üstü gelir elde edenlerin fazla vergi vermesini talep eden Obama'ya, bir milyon dolar üzerinde gelir elde edenlerin vergi oranlarının artırılması teklifinde bulundu, bu haber yalanlanmamasına karşın olası uzlaşının son dakika da gerçekleşeceğinin işareti oldu yani erkenden bir anlaşma sürpriz olur.

AB tarafında Yunanistan gündem dışında, Berlusconi Monti aday olmazsa bende olmam diyerek piyasasının yatışmasına imkan verdi, İspanya halen yardım istemedi ama tahvil faizleri makul kabul ediliyor.Japonya tarafına baktığımızda iktidar beklenildiği gibi Liberal Demokrasi Partisinin oldu. LDP Genel Başkanı Şinzo Abe hükümetin önceliğinin deflasyonla mücadele olacağını, KDV oranını yükselteceklerini açıklarken zaten Abe'nin yeni bir teşvik paketi hazırlamak için harekete geçtiğini de tüm piyasalar biliyordu.

Deflasyonla mücadele demek hisse senetleri için alım yapın demek olduğundan Nikei 225’de sekiz aylık zirve seviyesine yükseldi.IMKB’de ise Merkez Bankası Para Politikası kurulunundan nasıl bir sonuç çıkacağı ana gündem. Yılın son çeyreğindeki canlanmayı görmek için bugün tüketici güven endeksine de bakmamız gerekiyor. Bugünün ajandasında yer alan diğer bir madde ise Köprü ve Otoyolların özelleştirilmesindeki nihai pazarlıklar olacak.

96.000 desteğinde tutunmamız 97,500'e, tutunamamamız ise 95.000'e yönelmemize neden olur demiştik ve Cuma günü 96,000 desteğiniş kırdık. Bugün avrupadaki olumlu seyirle 96,000 sevyesinin üzwerine çıkma çabası içinde olmayı beklemekteyiz.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler