FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Bugünün ilk desteği 91,500’de. Mevcut şartlar altında sert bir satış hareketi beklemiyoruz. Hedef ise ilk olarak 94,000 olacak.

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası Piyasa Yorumu:

Gelişmiş ülkelerin parasal genişlemelerden çıkması durumunda gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışları endişeleri bulunurken FED’in tahvil alımlarını azaltmaya başlasa bile bunun sarsıcı etkileri olmamasına dikkat edeceği ve faiz oranlarını hemen artırmaya başlamayacağı spekülasyonları dün ABD’den gelen verilerle desteklenince küresel piyasalarda hava olumluya döndü diyebiliriz.

Olumlu hava ile NY borsası günü yükselişle kapatırken Nikkei de bu sabah dünkü kayıplarını telafi ediyor. Dolayısıyla Avrupa’nın da güne alıcılı başlaması beklentisine sahibiz.

Yurtiçine baktığımızda ise Gezi Parkı görüşmeleri ve diyaloglar devam ediyor. Pozitif gelişme ve yaklaşımların ön plana çıktığının belirtilmesi ile tansiyon yatışmaya devam ediyor ki bunu da TCMB’nin bir günlük sıkılaştırması ile 1,88’in altına gevşeyen DolarTL’nin 1,86’nın da altına gelmesinden görebiliyoruz. Dolayısıyla olağanüstü beklenmedik olumsuz gelişmeler olmadığı taktirde havanın içerde de ılımlı olduğunu söyleyebiliriz.

Haziran vadeli endeks30 kontrat dün 95,475 puana dek yükseldikten sonra ikinci seans sonlarında satışlarla günü yüzde 0,42 düşüşle 92,925 puandan tamamlamıştı.

Bugünün ilk desteği 91,500’de. Mevcut şartlar altında sert bir satış hareketi beklemiyoruz. Hedef ise ilk olarak 94,000 olacak. Bu seviyeyi ise 95,000 (100 günlük h.o. 95,100) ve 96,400 dirençleri izliyor. 100 günlük hareketli ortalamanın üzerinde tutunulması ise 200 günlük hareketli ortalamaya (98,000) doğru bir yönelimi destekleyecektir.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler