FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Yurtiçinde ise DolarTL 2,13’ün altında kalmaya devam ediyor ki gösterge faizin de yükseliş denemelerine destek verebilecek bir tabloya katkı sağladığını düşünmekteyiz

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Cuma günü yurtiçinde küresel piyasalardaki kırmızıların hakimiyeti söz konusu iken yurtiçinde gündem boşluğu nedeniyle dünkü olumlu seyirden de yararlanmak mümkün oldu.

TCMB’nin toplantısı sonrası kendi iç dinamiklerimizi şimdilik tamamlamış olmamız nedeni ile yurtdışı borsalardaki hareketliliğe daha kayda değer reaksiyonlar verilmeye başlandı ve Cuma günü stresi artıran Ukrayna konusunda ABD’nin Rusya’ya uygulayacağı yaptırımları açıklaması sonrası bu yaptırımların korkulan kadar sert olması nedeniyle Avrupa ve ABD tarafı şirket birleşme haberlerini fiyatlamayı ve dolayısıyla da yükselişi seçebildi.

Bu sabaha bakıldığında Rus askerlerin tatbikatı tamamlayıp üslerine geri çekilmesinin de etkisi ile yarın açıklanacak FED faiz kararı olumlu havada beklenmeye devam ediyor, ABD vadelileri yüzde 0,1 civarı primli, güvenli liman arayışları sakinleşmeye devam ediyor, spot altın ons fiyatı 1,295 dolara gerilerken 110 dolar sınırına gelmiş olan brent petrolü de 108,3 dolar seviyesinde görmekteyiz.

Yurtiçinde ise DolarTL 2,13’ün altında kalmaya devam ediyor ki gösterge faizin de yükseliş denemelerine destek verebilecek bir tabloya katkı sağladığını düşünmekteyiz. Ancak yeniden hatırlatmak isteriz ki Nisan vadeli endeks30 kontratta yarın vade sonu. Bu nedenle pozisyon taşıma ile hareketliliğin artması söz konusu olabilir.

Nisan vadeli endeks30 kontratta dün 87,000 üzerinden bir açılışın ardından 86,750’ye geri çekilme olduysa da günün kalanı iyimserdi ve en yüksek 88,900 seviyesi test edildi. Bu hareketle beraber 89,000
seviyesinin bir ara direnç haline gelmesi söz konusu olacaktır ki üzerinde tutunulması halinde 90,000 direncini izlemeye başlayabileceğimizi düşünüyoruz ancak spot tarafta olduğu gibi burada da henüz bir yön tayini olduğunu düşünmediğimizde 88,400/87,500 ve 86,500’de desteklerimiz bulunduğunu da yineleyelim..

En Çok Aranan Haberler