FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB analiz

Haftanın son işlem günü Irak gerginliği ile riskten kaçınma modu ile başlamış durumda..

VOB analiz

Turkish Yatırım Tarafından Hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Bülteni:

Haftanın son işlem günü Irak gerginliği ile riskten kaçınma modu ile başlamış durumda.. Dün Avrupa’nın ardından ABD borsaları da satıcılı kapanmıştı..

IŞİD’in Irak’ta Erbil’e doğru ilerlemeye başlaması ile bu ilerleyişi durdurmak için Obama’nın hava operasyonu için orduya yetki vermesinin stresi bu sabah bakıldığında küresel çapta risk-off modu
ile güvenli liman arayışlarını artırmış durumda..

Altın ve brent petrol yükselirken, ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2,40 seviyesinin de altına gelmiş vaziyette.. Asya borsaları, dış ticaret fazlası rekor kıran Çin hariç tutulursa, stresli ve satıcılı seyrediyor.

Yerel yanısmalarında ise şimdilik sadece DolarTL’den sinyal alabiliyoruz ki 2,1770’lerde bir kur da bize olumlu bir açılış vadetmiyor. Bu ortamda hem vadeli tarafta Ağustos vadeli endeks30 kontratın hem de BIST100 endeksinin güne satıcılı başlamasını beklemekteyiz..

Jeopolitik risklerin yanında bir de Moody’s’i beklemeye devam ediyoruz. Henüz karar gelmedi, haftasonu hem Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğu hem de Irak nedeniyle haftasonu riskinin taşınmak istenmeyebileceğini de akılda tutmak gerekiyor. Bu nedenle kapanışa doğru risk iştahında zayıflık daha hissedilir hale gelirse de şaşırtıcı olmayacaktır..

Ağustos vadeli endeks30 kontrat dün 97,850 seviyesinden güne başlamıştı. 98,650-97,250 bandında bir hareketin ardından kapanış ise 97,780 seviyesinden gerçekleşti. Önceki gün dönülen 97,300 bu kez
çalışmaz ise bu durumda 96,000 desteğini konuşmaya başlamamız gerekebilir.

Kontratta hem algının hem de teknik tablonun toparlanabilmesi için ise öncelikli olarak 98,000 ve 98,600 dirençlerine doğru bir yönelim ve tutunma çabası izlemek gerektiğini düşünmeye devam ediyoruz."

En Çok Aranan Haberler