FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ALIMI İÇİN TOZ BULUTU BİR KALKSIN,SONRASINI GÖRELİM!

IMF ile stand-by anlaşmasının yapılmayacak olmasının yansımalarını tam görebilmek için,birkaç gün beklemekte fayda var diye düşünüyorum.Yerli ve yabancı yatırımcılardan,her nekadar ''zaten olumsuz satın alınmıştı''deniyorsa da,bunun gerçekten böyle olup-olmadıgını çok geçmeden piyasa davranışlarıyla anlarız!

DOW,DAX,IMKB tekniklerine baktığımda,özellikle stochastic seviyelerinin ve fiyatların direnç seviyelerinde seyrettiğini görüyorum.Özellikle yurtdışında bir gevşeme,İMKB'de ciddi bir realize yaşatabilir.Özellikle yurtdışı kaynaklı bir gevşemenin yaşanmasını kuvvetli görüyorum.Ben böyle oratamlardaki tereddütüm kalkmadan alım önermeyi pek sevmem.Düşüncemin tersinin gerçekleşmesi,sadece olası karı bu seferlik kaçırtır ama para katbettirmez!Borsada da fırsatlar nasılsa bitmez.Ama yanlış,aceleci ve ısrarcı kararlarla para bitebilir!

Genel sorular ''Ne zaman alacağız?''şeklinde geliyor!Özellikle Günlük Beklenti yazımda alım önerdiğim zaman bunu zaten anlayacağız.Çünkü almayın derken ne kadar net ifade ediyorsam,alalım önerilerim de o kadar net oluyor.Bunu zaten önceki önerilerimdeki tecrübelerinizle anlamışsınızdır!

Strateji yazılarımda,bir çok defa 2010 için ve İMF olsun-olmasın senaryoları için bir çok tahminde bulunmuş,bu konuyu birçok kez işlemiştim.Eski yazılarımı inceleyebilirsiniz! Çok kısa zaman içinde bu konu ile ilgili yazım strateji yazılarım içinde yerini alacaktır.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler