FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ALTIN CİDDİ BİR YÜKSELİŞ KANALINI KIRDI ! TÜRK TAHVİLİNE HÜCUM !

Evet, Fed'in kararları ile izah etmeye çalıştığım altın hareketi yeniden başladı. Altın dün çok önemli bir yükseliş kanalını yukarı doğru kırdı.

Atın 1.390 $ altına inmediği takdirde kırdığı kanalın boyu yaklaşık 200 dolar büyüklüğünde. Yakın süreçte ilk etapta 1.440-50 yi görebilir ve sonrasında da, dediğim kanal boyunda hareketleri zorlayabilir.

Bu bir yükseliş kanalı olduğu için, her gün altına inmemesi gereken seviye bir günden daha yukarıda olacak. O yüzden , günlük olarak bu seviyeyi takip etmek lazım.

Dün bir soru üzerine gümüş'ten bahsetmiştik. Gümüş de 20.800'lere doğru teknik bir hareket yapıyor.

TÜRK TAHVİLLERİNE HÜCUM YAŞANDI ! Hazine'nin 500 milyon euro'luk tahvil ihracına yabancılardan rekor talep geldi. On yıllık borçlanma yapılan ihracda, tarihimizin en düşük faizi olan % 4.25 ile 5 Milyar $'ın üstünde talep çekti. Sanırım bu görüntü , raiting kurumlarına da ciddi bir mesaj oluyordur.

Bunun gibi Türkiye'nin risk primi de, şuan itibarıyla gelişmiş denen birçok Avrupa ülkesinin çok altında seyrediyor.
Borsa'ya gelirsek, Tekniklerin yükseliş trendinin devamı ile ilgili sinyallerinin devam ettiğini görüyorum. VOB'un destek seviyesi 89.930. Direnç seviyesi de 92.300 . Ben yukarıyı test edeceğini öngörüyorum !

Endeks için de, 69.856 destek ve 71.650 diençleri mevcut. Şuanki tekniklere göre ,direnç seviyesine doğru hareketlenme bekliyorum!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler