FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ANAYASA MAHKEMESİ KARARI HALKA BIRAKTI!

Anayasa Mahkemesi,anayasa paketinin iptali ile ilgili başvuruyu red etti.

Ancak Anayasa Mahkemesi üye seçimi ile,Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun üye seçimleri ile ilgili maddeleri iptal etti.

Artık Türkiye referanduma gidiyor.Bu değişikliklerin geçerli olup-olmayacağına halk karar verecek.

Bu iptallerin içerikleri özde anayasa deşikliklerini çok fazla etkilemediği için detaya girmeyeceğim.Belki bu konuda bir açıklamayı strateji yazısı olarak yazabilirim.

Doğru ya da yanlışlığını burada tartışmayacağım bu kararın ve değişikliklerin borsaya etkisi bizim için önemli.

İptalin reddi borsada bazı üyelerimizin de,beklentisi gibi bir ralli getirir mi?
Bu kararın yarın için pozitif algılanacağı kesin lakin,bu bir ralli sebebi değildir!Anayasa değişiklikleri paketinin iptali başvurusu yapıldığında,borsa bu iptal başvurusu nedeniyle çok ciddi bir düşüş yaşasaydı,belki o zaman,bu düşüş kadar sert bir çıkış yaşanabilirdi.Bu nedenle böyle bir düşüş olmadığı için de,sadece bu sebepten dolayı çok sert bir ralli de olmaz!

Ancak bence asıl önemli olan,dün ve bugün,belirttiğim gibi bir yükseliş hareketini Dow'un yapıp-yapamayacağıdır!Şuanda gördüğüm rakamlara göre,Dow beni yanıltmayacak gibi görülüyor.

İşte eğer Anayasa Mahkemesi kararından sonra Dow düşseydi,yarın belki de hiçbir yükseliş göremeyebilirdik.Şimdi Dow'un çıkışı ile desteklenmiş olan bir Anayasa Mahkemesi kararının piyasanın ciddi bir yüksek açılış yapmasına neden olmasını bekliyorum.

Ancak yarın olası bir yükselişte,geçen hafta yükselecekleri yönünde görüş belittiğim bankaların çoğu direnç seviyelerine gelmiş olacaklar.Özellikle,Isctr,Akbnk,Vakbn ve Ykbn için geçerli olacak bu durum benim için çok önemli.Çünkü dirençlerin yukarı kırılması halinde,İMKB yeni zirveler görebilir.Ya da yüksek açılış sonrası bu bankalara dirençlerde satış mı gelecek göreceğiz.

Neyse,Siz şimdilik Dow gidişini bozmadığı takdirde,sabah yüksek bir açılış beklentisinin keyfi ile yarını bekleyebilirsiniz!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler