FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AVRUPA YÜKSELİŞ,İMKB SATIŞ İLE BAŞLAYABİLİR!

Lütfen ''Yazılar''bölümündeki son yazımı ve 5-6 ay önceki ''Senaryonun adı kriz''yazımı okuyun ki,olan bitenleri pazılları birleştirince daha iyi görün!

Görüyorsunuz Özellikle AB'de ciddi sıkıntılar devam ettiği için,oradan kaynaklanan ani gelişmeler nedeniyle,aşağı-yukarı algalanmaları bu dönem biraz sık yaşayacağız gibi duruyor.

Almanya başbakanı Merkel,birçok bölgede açığa satışları yasaklama kararı almış.Üstüne de,avro'nun ciddi risk altında olduğunu söylemiş.Bu durum da,''demek ki,Merkel piyasalarda ciddi düşüşler öngörüyor ki,o nedenle açığa satışları yasakladı''düşüncesi ile,piyasalara satış baskısı getirmiş.

Merkel'in bu kararında,bir önce gelişme daha var!AB ülkeleri yaklaşık 1,5 Trilyon Dolarlık hedge fonları kontrol altına alma ve yasaklama konusunda karar almak yönünde bir fikir birliğine doğru adım atınca,ABD senato başkan Obama'ya AB'nin hedge fonların faaliyetlerini sınırlamaya kalkması halinde IMF yardımlarını veto etme yetkisi verdi!Yani anlaşılan ABD hedge fonların AB tarafınan sınırlanmasına karşıyım dedi!İşte bu karşılıklı restleşme sonrasında,IMF üzerinde ciddi söz hakkı olan ABD veto yaparsa,IMF kanalı ile AB kriz fonlarına yapılacak katkının bloke edileceği korkusu ortaya çıktı.Bu durumda da,Yunanistan ve devamındaki birçok ülkenin riskten kurtulamayacağı korkusu pekişmiş oldu.

İşte Almanya'nın aldığı açığa satış yasağının ardında izah ettiğim bu gelişmenin ciddi payı var.

Sonuçta AB içinde Almanya aldığı karar için Fransa dahil,birçok ülkeden destek alamadı.Anlaşılan o ki,AB içinde ciddi kapışma heran çıkabilir.İşte bu gelişmeler en başta bahsettiğim son yazımı okumanızı önemli kılıyor!

Neyse,biz bu güne bakalım,Yaşanan bu düşüşler sonrasında ABD'de bir toparlama yaşanmış ama Avrupa piyasaları kapal oluğu için,onlar bu toparlanmayı yapamamışlar.

İşte bu sebeple,belki Avrupa kısmen yükselişle açabilir.böyle bir ihtimal bizim imkb'de satış fırsatı bulmamıza yarayabilir!Anlayacağınız,bu gelişmeler İMKB'de satış getirir beklentisindeyim!

Lütfen yine satış yapın,dışarısı çok karışık ve daa da karışabilir.Bu nedenle dikkatli olup paranızı koruyunuz.

Vob işlemi yapanlar long pozisyon taşımasınlar.şort kontratlar daha uygun olabilir.

Endeks ilk anda 56.000'i,VOB da 70.400'ü görebilir!Sonrası dışarının gelişimine göre devam edecek.Ama bugünlerde kısa aralıklarla alıp-satmak,küçük karları yeterli görmek ve küçük zararları sineye çekip nakite dönmek çok doğru bir hareket olacaktır diye düşünüyorum!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler