FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİLİNENİN İLANI OLDU!YUNANİSTAN'IN NOTU DÜŞTÜ!

Son strateji yazımda da değindiğim bir konuydu Yunanistan'ın notu.Dört kademe birden indirildi.

Şimdi bu tarz notlandırmalar,bir-iki ay önce yazığım raiting kurumlarının sorgulanması gerekir düşüncemin,ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya çıkartıyor!Yani bugünden yarına değişen ne oldu ki,dört kademe birden not indirimi yapılıyor?Zaten bu çok önceden yapılarak yatırımcıların Yunanistan konusunda uyarılması lazımdı.Ben bile kendi çapımda,Türk bankalarına Yunanistan'da banka avına çıkılmasının doğru olmayacağı,Yunanistan'ın,bu borçlarıyla yüzleşmek zorunda kalacağı daha da zor ortamların riskine son yazıma değinmiştim!Bizim yaptığımız işi raitingçiler yapmıyor ya da yapamıyorsa(!),bunlar incelenmeli.Şu hali ile bile,Yunanistan bizden bir not derecesi daha iyi durumda.Peki karşılığı gerçekten böyle mi?Demek ki,orada daha çok sıkıntılar olabilir.

Şimdi benden bekliyorsunuz ki,ne önereceğim?
Hiç bir şey!Çünkü,son önerilerimizde,zaten endeks ve vob için dirençlere 300 puana kadar yaklaşmış ve dirençlerde verilmeli diye de uyarmıştık.Öneri hisselerimizin de hemen hemen hepsi,hedeflerine ulaşmıştı.Eh dün de,son beklenti olarak,''satıp nakitte dışardan seyretmek''daha doğru gibi geliyor diye de,önceki beklenti yazılarımızdaki imaları netleştirmiş olduk!

Şimdi,bu not düşürme ile kalınırsa,çok aşırı gevşemeler olmayabilir!Endeks için 54.710 ilk destek diyebilirim ki,orası da çok altta bir seviye değil.Orası aşağıya kırılırsa,gevşeme devam eder.
Ama asıl önemlisi,acaba;Yunanistan sonrasında başka bir Avrupa'lıya dokundurma yaparlar mı?Eğer yapılmazsa,bir yerlerden yine alımlar gelecek.

Hisse bazlı alım desteklerini takip ediyor olacağım.Bu not düşürümü beni çok rahatsız etmedi.Sadece,bilinenin ilanı oldu!
Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler