FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİST İlk Gap'i Kapattı!

BİST not indirimi sonrası oluşan 79.756 seviyesindeki ilk gap'ini dün kapattı. 80.000 direncini de test etti. Benim BİST'in ucuz olduğunu savunduğumu ama not indirimi nedeniyle gelebilecek fon satışları nedeniyle bir süre için düşüş riski taşıdığı görüşümü biliyorsunuz.

Gördüğünüz gibi BİST tüm siyasi gündeme ve sınırlarımızdaki savaş riskine rağmen benim korkuma uygun davranmadı şimdilik 76.612 seviyesinden daha aşağıya düşmedi.

Dokuz aylık bilançolarında bankaların iyi karlar getirmesini bekliyordum. Öyle de oluyor. Akbnk ve garan oldukça iyi karlar açıkladılar. Gelen ve gelecek banka karları desteği ile BİST ilk gap seviyesini kapattı. Ama ben şimdilik bu yükselişin sınırlı kalmasını 80.087 üzerinde olası yükseliş yaşanacak olursa da bu yükselişin 81.110 seviyesine takılmasını bekliyorum.

Ama siz bakmayın benim düşünceme. Sonuçta BİST kendi bildiğini yapıyor. Eğer kapatacağım derse bir üstte 82.825 gap seviyesinin de kapanmayı beklediğini bilmenizi isterim. Eğer 15 Temmuz vakası yaşanmasaydı BİST şu an 85.000 seviyelerinin de üzerinde olurdu. Ama darbe denemesinin etkileri mecburen bazı beklentilerimizin ertelenmesine neden olmuştu. Bu etkilerden bu kadar çabuk kurtulmak benim de beklediğim bir hız değildi.

Ben yine de BİST'in şimdiden ikinci gap seviyesini hemen kapatmasını beklemiyorum. Ayrıca yıl sonu banka karlarının dokuz aylıklar gibi iyi olmasını da beklemiyorum. Bir de Öger Telekom'un Türk Telekom için ödemesi gereken borcun çok önemli kısmının Türk bankaları tarafından fonlandığını belirtmek istiyorum. Eğer bu ödeme sorunu çözülemez ise bankalar bu borcu şüpheli alacaklar kademesine atmak zorunda kalabilirler. Bunlar önemli risklerdir.

Neyse şimdilik bankalar gayet iyi karlar açıklıyorlar. Bu da benim ısrarla Türk bankalarının sağlam ve ucuz olduğu tezime uygun açıklamalar. Umarım piyasalar benden çok daha cesur olurlar ve diğer gap'i de kapatırlar ama ben şimdilik kısmi bir yükseliş sonrasında bir realizasyonu...Devamı İçin

NOT: Yazı 25 Ekim 09:14'de borsaanalizci.com'da yayınlanmıştır!

Saygılarımla

Aydın Eroğlu
Stratejist
Finans Yazarı

Twitter: @_Stratejist_

En Çok Aranan Haberler