FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BÖYLE DE OLMAZ Kİ.HEP BANKALAR ALINMAZ Kİ!

Evet ama malesef öyle oluyor.Şuan için de gayet normal.Çünkü devamlı artan şekilde kar açıklayan ve bu yönde de açıklamaya devam edecek gibi görünen bu sektör,hele bir de şuan için gelişmiş batının en nadide kurumlarıysa,yansıması böyle oluyor!

Ama bu durum da çok işimize yaramıyor.Çünkü,yükselişleri tahmin etseniz ve hatta bankalara da dikkat çekseniz bile,en yükseklerinde seyreden bankalara fiyat önerisi ile ''Al'' da diyemiyorsunuz.Böyle olunca da,aslında yine de seyirciden öteye geçemeyebiliyoruz.

Verdiğimiz 3-5 önerinin böyle zamanlarda bir kısmı da yükselişe uymayınca,ne anlamışım ben şimdi borsanın yükselişinden denebiliyor!

Dün FED Başkanı Ben Bernanke beklenildiği gibi umut verici konuşmayınca ABD DOW endeksi buna satışla karşılık verdi.Devamında da future gevşemeye devam etmiş.Peki şimdi ne olacak?

Dün sabahki beklenti yazımda,Dow future 10.134'ün altına inmez de,diye belirttiğim görüşlerim aynen geçerli!Bu tarz zmanlarda yukarı-aşağı hareketler bu şekilde olabilir.Dow için aşağıda(burada aşağı da destek rakamlarını aramayın.Dünkü yazımı yeniden okuyun!)destekler olarak verdiğim seviyelere kadar,olabilecek gevşemeler gayet normal beklenti içi hareketlerdir.Olmayabilir de.

Grafiklere etki edecek açıklamalara hakim olamadığınız için,bunları bazen yakalar,bazen de seyredersiniz.Önemli olan,büyük fotografı doğru görmenizdir.

Endeks tarihi zirvelerimiz diye yine dünkü yazıda bahsini yaptığımız,59.700-800 direnci dün gücünü gösterdi.59.700'e 47 puan kala realizeler geldi.Bugün zor bir gün.her hareket olabilir.Tahmin edemiyorum.

Sadece genel belirttiğim seviyeleri iyi hatırlayın,onlar kırılmadan sorun olmaz!
**Ama bir konuya dikkat çekmek istiyorum!Endeks eğer 59.800 seviyelerini geçerse,ters omuz baş omuz formasyonu geregi,ilk hamlede 62.000 gibi bir seviye zorlanabilir!

57.400 aşağı kırılmadığı müddetçe,yukarısı için verdiğim bu tavsiye geçerliliğini koruyacaktır.**
Böyle piyasalarda gevşemeler olsa da,kendi bazında çıkan hisseler yine de olur.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler