FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dış Piyasalar Bizi de 53.150 Seviyesine Taşıyabilir!

Farkındaysanız,yine düşmek istemeyen bir endeks görüntümüz var.Endeks birkaç gündür eksi kapatsa,gün içinde eksi rakamları daha büyük seviyelere de çıksa,hisse bazlı ciddi düşüşler yaşamadıgımız gibi,çok sayıda hisse de bu arada yükselebiliyor.

ABD'de komisyonda geçen Ermeni Tasarısının bir gerginliği olabilir.Lakin bunun bizim Türkiye olarak son günlerde yaşadığımız gerginliklerden en azından şimdilik daha büyük bir sorun oldugunu düşünmüyorum.Bizim çok önemli kendi iç gelişmelerimizden bile tam etkilenmeyen IMKB'nin Ermeni Tasarısının komisyondan geçmesini çok da takacagını ummuyorum.Ama asıl Temsilciler Meclisi'nde kabul edilirse,özellikle etkisi o zaman önemsenebilir.Klasik olarak o dönem ABD ortaklı,ya da menşeli şirket hisselerinin fiyatlarında tepkisel sıkıntılar sözkonusu olabilir!

Kısacası,ben Ermeni tasarısının kabulunun olumsuz etkisinden ziyade,yurtdışı piyasalarda yaşanan yükseliş baskısının IMKB'yi de olumlu etkileyebileceğini düşünüyorum.İMKB bir sonraki direnç seviyesi olan 53.150 düzeylerini test etmeyi deneyebilir.

Kısaca belirteyim ki,Merkez Bankası faizleri arttırmadıgı müddetçe,bankalarımızın karlılıkları iyi oldugu için,banka hisseleri yukarı yönlü baskıya devam edeceklerdir.Bu hisselerin endeksi etkileme yüzdesinin yüksek olmasından ötürü de,bu durum endeksin düşmesine engel oldugu gibi,yukarı baskı görmesine de sebep olmaya devam edecek gibi görünüyor!

51.700 direncini bugün tekrar test ederiz diye düşünüyorum.Eğer geçersek,sonraki direnç olan 53.150 seviyesi görülebilir.

Aydın Eroglu

En Çok Aranan Haberler