FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DOW İLE DÜŞTÜK. AYNI ŞEKİLDE DÖNEBİLİRİZ !

Gördüğünüz gibi ciddi borsa düşüşü Dow ve İmkb 'de yaşanıyor. Almanya ve Fransa aynı değil. Demekki o zaman bu küresel bir sıkıntı değil. Anlaşılan o ki, bizim parite Dow olmuş şu sıralar.

Dow için 11.200 ( Belki 11.095) , bizim piyasa saatlerinde işlem görüyor olan Dow future için de 11.050-70 civarı seviyeler destek seviyeleri. Ben bu seviyeler görülürse, alımların da görüleceğini düşünüyorum. Peki illahaki bu seviyeler görülecek midir derseniz ! Tabii kesin değil ama grafiklerin hızlı düşüş görüntüsüne göre ihtimal yüksek. Tabii asıl önemli olan, destek dediğimiz bu seviyelerin tutunup da oradan yeniden dönmemiz. Yok eğer aşağı kırarsa, işte o zaman ikinci dip senaristlerinin yüzleri gülmeye başlar ! Ben bu ihtimali düşünmüyorum. Bu yine bir silkeleyip hisse toparlama hareketi diye düşünüyorum !

Bize gelince de, Vob için 87.300 'e kadar olan her seviyeden dönüş olabilir. 87.300 ise kuvvetli ve krıtik destek seviyesi. Eğer o seviye görülür ve de aşağı kırılırsa, o zaman ikili tepe denen tehlikeli bir düşüş formasyonu oluşur . Aşağı gevşemeler olsa da dediğim desteğin kırılmasını şuanki avrupa vs.görüntüleriyle pek beklemiyorum.

İmkb ise tam 70.000-69.800 civarı desteklerinde. Ama olur da yine gevşeme ile açmaya kalkarsa, 68.400'lere kadar riskler içeriyor. Olur mu bilmem ama olur da aşağı kırarsa o zaman vob'daki aynı tehlike orada da olur. Şimddilik böyle bu olacak gibi bir beklentim yok. Ama aşağıları zorlamak istekleri hala var gibi geliyor.

Biliyorsunuz ki, bayrama nakit girme düşüncesindeydik. Sadece arada teknikleri sebebi ile üç pozisyon önerisinde bulunmuştuk. İçlerinden Aksa dün dokuz aylık bilançosunda altı aylık karının altında bir kar açıkladı. Süpriz olan bu karın satış tepkisini gördük.Bugün de devamı gelebilir. Bilnço detayını göremediğim için, tam sebebi hakkında bir fikrim yok.

Böyle bir hava da bir çok hisseye satış gelecektir. Ama alış seviyelerine de ciddi yakınız. Hafta içinde stoplosslara verenler, izah ettiğim gibi şimdi stoploss tutarlarına karşılık gelen paralarla aynı hisseleri daha düşük fiyatlardan adetlerini arttırarak alabilirler. Bunu yapmalarının doğruluğuna inanıyorum. Endeksin olası 69.000-68.500 aralığındaki seviylerde bu hisselerin karşılıkları neyse geri alımlar yapılabilir.

Bunun da bir düzeltme süreci olup, devamında yine piyasalarda toparlanma olmasını bekliyorum.

Demekki, bayrama nakit girme düşüncemiz doğru imiş. Alımları bugün yapıp, yükselişlere dönünce sahne olabiliriz.

Hepinizin Kurban Bayramı Mübarek olsun.

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler