FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DÜN DİRENÇLERDE REALİZE YAPANLAR, BUGÜN NERESİ DESTEK DİYE BAKIYOR . YA YAPMAYANLAR!

Dün dirençlere yakın olduğumuz için , realize yapılmasını önermiştik. Dış piyasalar için verdiğimiz seviyeler neredeyse aynı gerçekleşti. İmkb biraz yukarıyı zorladı ama dışarının baskısı onu da etkiledi.

Bugün baktığımızda ise, Dow akşam ciddi bir realize yaşamış. Gelen veriler yine kötü gelmiş ve bu da piyasalara satış getirmiş. Ama yine öncekiler gibi ölçüler biraz fazla kaçıyor. Oldukça sert bir realize olmuş.

Dow için 10.220 ve 10.090 ilk iki destek. Dow future için de; 10.190 ve 10.030 ilk iki destek. Bu seviyelerin ikisi de dönüş desteği olabilir. Ama 10.030 aşağı kırılırsa, yeniden bakmak lazım. Tabii dikkatli de olmalı.

İmkb için 58.180 - 57.700 desteklerimiz yine var. Ama geçen hafta gördüğümüz 57.650 seviyeleri aşağı kırılırsa, biraz keyif kaçırtabilir. Bu nedenle özellikle öyle bir gevşeme olursa, buna dikkat etmek ve alımda biraz sabılı olmak lazım! Hatta bugün eğer alım yapmaya kalkarsak, yarı pozisyonlarımızla yaparsak daha doğru olabilir.

PPK dün fizlerde bir değişikliğe gitmedi. Faizler yine aynı kaldı.

Kısacası , dün dirençlerde realize yapmasını bilenler, bugün acaba alsak mı, yoksa daha da düşerse daha alttan alınabilir mi diye düşünürken, yine uyarılara rağmen satmasını bilmeyenler, dış piyasaları görünce de, iyice paniklemişler ve zararına verelim daha da düşer mi diye düşünüyorlardır!

İki düşünce arasındaki fark; aradaki kardır! Bu karı yakalayabilmek için, gerektiğinde satmasını bilmek esastır!

Aydın Eroğlu

En Çok Aranan Haberler